r
Nosalty Logó

Búbos hús

vujutka
Búbos hús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

668
Kalória
35.2g
Fehérje
31.1g
Szénhidrát
43.8g
Zsír
123.8g
Víz
105.9g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2661 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 668 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    175.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4642.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    495.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1819 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1818 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 2661 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk vagy húspuhító fűszerrel sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, olajban hirtelen kisütjük és kiszedjük.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beletesszük a húsokat.
  3. Elkészítjük a tetejére a tölteléket. A zsömléket szétszedegetjük, egy tálba tesszük és tejet öntünk rá, jól beáztatjuk.
  4. Lereszeljük a hagymát és a fokhagymát belezúzzuk. A májkrémet vagy kenőmájast belekanalazzuk, sózzuk, borsozzuk (levesízesítőzzük, ha szeretjük).
  5. A tölteléket jól összekeverjük és kicsavarjuk a fölösleges tejtől, de a maradék tejet meghagyjuk, mert majd a sütéshez kelleni fog.
  6. A kicsavart tölteléket a húsok tetejére halmozzuk, kb. egyenlő részben, majd reszelünk rá sajtot. Aláöntjük a maradék tejet, és ha kell, még pótoljuk, hogy a húsok alatt legyen kb. kisujjnyi vastagon tej.
  7. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a tejet el nem sülte, illetve a tetején a sajt is szépen megpirult.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ez az étel egy régi Horvát Ilonás recept, amit nagyon szeretünk. Olyan különleges az íze, amit nem lehet leírni, eteti magát:).

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek