olasz tészta
Cannelloni
A <strong>cannelloni</strong> egy sokoldalúan felhasználható tésztaféle, mely szárított formában kapható a legtöbb nagyobb élelmiszerboltban, de friss változatát is elkészíthetjük otthon. Klasszikusan darált húsos vagy ricottás-spenótos töltelékkel készül, de ma már rengeteg variációja létezik, akár vegetáriánus, vegán vagy halas töltelékkel is. Az olasz gasztronómia egyik legfinomabb és leglaktatóbb fogása lehet belőle, különösen, ha besamellel vagy házi paradicsomszósszal öntjük nyakon.
Lasagne tészta
A <strong>lasagne tészta</strong> alapvetően búzalisztből és tojásból készül, széles, lapos téglalap alakú formában. Száraz és friss változatban is elérhető: a száraztészta főzés előtt is használható (szaftos raguban megpuhul), de előfőzve is könnyen rétegezhető. A friss változat rugalmasabb és gyorsabban átsül. A klasszikus bolognai mellett spenótos-ricottás, gombás vagy akár édes túrós változat is készíthető vele.
Makaróni
A makaróni az egyik legismertebb tésztafajta világszerte, amely elsősorban az olasz konyha elterjedésének köszönheti népszerűségét. Hosszúkás, cső alakú formája miatt jól kombinálható különféle mártásokkal, sajtokkal, húsokkal, és zöldségekkel.
Fusilli tészta
A fussili, vagy fusilli, az a vidáman csavarodó, spirálforma tészta, amitől minden étel üde, játékos és ízes lesz. Az olasz eredetű név a „fuso” – orsó – szóból ered, amivel korábban kézzel tekerték a friss tésztát.
Címlapról ajánljuk
Nem a tojás és a szalonna tehet a magas koleszterinről:...
A magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
NosaltyMit főzzek hétvégén? Karácsony utáni maradékmentő napokat tartunk
Maradék zöldségből, húsból krémleves, becsinált leves vagy pásztorpite, bejgliből pohárkrém, krumplipüréből pogi? Igen!
NosaltyEzért nem jó ötlet mindig a polc hátuljáról levenni a...
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
Németh OrsiLegnépszerűbb cikkek
Nagyon sokan isszuk így a teát, pedig súlyos betegséget okozhat
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
Ezt a magyar vörösbort választották a világ legjobbjának
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt
Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.
Top Receptek
Párolt lila káposzta
A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...
Klasszikus töltött káposzta
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól
Nálunk minden Karácsonykor ez a menü. Nagyon szeretjük a kacsát. Addig-addig kísérleteztem a sütéssel, míg rájöttem erre a módszerre. Ahogy írtam a receptben, teljesen kisül a ...