Nosalty Logó

Dinsztelt káposzta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Muci
Ezen a képen: Dinsztelt káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 692 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 55 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 173 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5005.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    4242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    730 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 692 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 55 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd négybe vágjuk és kivágjuk a torzsáját.
  2. Vékonyan (kb. 3 mm szélesen) felszeleteljük.
  3. A káposztát egy nagyobb lábasba tesszük, aláöntünk 2 dl vizet, hozzáadjuk a zsírt, a sót, valamint a köménymagot és élénk tűzön, időnként megkavargatva, fedő nélkül dinszteljük.
  4. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk az ecetet is, amivel tovább pároljuk.
  5. Amennyiben szükséges, nehogy odaégjen, nagyon kevés kb. 1 dl vízzel pótolhatjuk az elpárolgott vizet.
  6. Kb. 35 perc alatt kész a káposzta, akkor zsírjára sütjük. Úgy jó, ha nincs túlzottan puhára párolva.
  • Elkészítettem: 85 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 220
  • 7 napos nézettség: 2572
  • Össznézettség: 484063
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 21.

Ajánló

Disznó és szárnyas sültek mellé is kiváló köret.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Magam sem tudom eldönteni, hogy a fehér, vagy a lila káposztából készült dinsztelt káposztát szeretem jobban. A napokban kaptunk egy kis disznótoros kóstolót, ahhoz úgy gondoltam, fehér káposztából készítem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon finom a fenti módon is, de én anyukámtól nem így tanultam, hanem így: Lilakáposzta vékonyra szeletelve,olajon megdinsztelve, kb. cseresznye nagyságú hagyma bele még, ezzel is dinsztelni, kb. 5-6 perc után egy tk. ecet még kell + kicsi víz. Lefedni párolni, de nem halálra f?zi /dinsztelni/, amikor már jó , karamellizált cukrot bele, frissen ?rölt borssal, ?rölt köménymaggal f?szerezni, a legvégén bele kb. 1 dl tejföl. Ezzel egyet rotyantani és kész. Isteni! Ja az elején elfelejtettem, hogy a szeletelés után megsózni, állni hagyni, kinyomkodni és az olajon dinszteléssel folytatni...

Törölt felhasználó

Én is igy szoktam csinálni a cukrot megpiritom és bele rakom a hagymát és azzal sütöm és utána a kifacsart piros és fehér káposztát össze keverve bele rakom rakom rá köménymagot és öntök hozzá egy kis ecetet és fedö allat dinsztelem közben meg keverem és nagyon finom a gyerekeim kedvence.

Törölt felhasználó

Hát én egy hangyányit másképpen tanultam, nem sózom be a káposztát csak a lábosban megsózom fed? alatt úgy párolom s én Herlendinével értek egyet , tejföl nem kell rá az már akkor nem dinsztelt káposzta közelebb áll a f?zelékhez, azigaz ahány ház annyi szokás bocs.

Törölt felhasználó

Nekem van egy diétás receptem Ezt mi is dinsztelt káposztának hívjuk A felszelt fehér káposztát sós vízben megf?zzük. Leöntjük a káposztáról a vizet. Készítünk egy salátalét cukor, ecet , só,/ tengeri só/, köménymag ,víz összetétellel. Ezt ráöntjük a káposztára és kész. Egy óra múlva fogyasztható.Én sült oldalassal és krumplipürével szeretem. Jó mással is és másnap is.

Törölt felhasználó

Bocs de ebbe mi is a diétás ? Vagy most akkor mi is van mert valami nem igazán oké!

Muci

Senki sem állította, hogy diétás ! Üdv.: Muci

Törölt felhasználó

2010.11.13 18:11 jánosi zoltánné Nekem van egy diétás receptem Ezt mi is dinsztelt káposztának hívjuk ...........................................???????????? Na , azt kérdem én , hogy érthet? legyek - ebben mi a diétás- ? De hagyjuk is mert valószín?leg valami félreértés lesz itt, vagy gépelési probléma!

visnyoo

..én is majdnem így, de nem sózom le el?re, azaz cukrot karamellizálok olajon,, abba bele egy nagy fej karikára vágott hagyma, rögtön rá a káposzta, kiskanál örölt kömény, 1 teáskanál ecet, 1 csapott ev?kanál vegeta, amikor levet eresztett, kb. 10 - 15 perc, akkor megkóstolom a levét és akkor még, ha szükséges, teszek hozzá köményt, vagy ecetet. Akár fehér, akár lilakáposztából csinálom, mindkett?t szeretjük nagyon. A fehér káposztát azért kedvelem jobban, mert nem lesz t?le lila napokig a kezem:-)))))

Törölt felhasználó

És megintcsak másképp csinálom. Forralok vizet, öntök bele ecetet és ezzel leforrázom a káposztát. Egy edényben pirítok hagymát, majd ráöntöm a leforrázott káposztát, öntök alá egy kis vizet, mézzel ízesítem, majd lefedve párolom jó sokáig. ISteni finom :)

zsuzsa.sulyok

-nálam is, ---"az isteni, (anyukám) dinsztelt káposztája"---, -úgy kezd?dik hogy olajon egy kis cukrot pirítunk...---(s?t, a sóskaszósz is így kezd?dik)... -?szintén szólva, nagyon sokszor megnézek olyan recepteket IS, -amikr?l, úgy gondolom, hogy én is nagyon jól el tudom készíteni, -de, érdekelnek mások ötletei is!, -és nagyon sokszor "hasznosítom": -variálom, változtatom stb., -az itteni receptekb?l, és a -"Hozzászólásokból" is...,---köszönöm mindenkinek aki, ---- "vesz?dik vele"....

Törölt felhasználó

Én tettem még bele 1-2 löket szójaszószt is. Ez biztos szentségtörés, de baromi finom lett t?le! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!