Dinsztelt káposzta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Muci

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
300g káposzta60 kcal
-
13g disznózsír113 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
173
Kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1200g káposzta240 kcal
-
50g disznózsír451 kcal
-
11g só0 kcal
-
4g ecet1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
692
Kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
94.9g káposzta19 kcal
-
4g disznózsír36 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
55
Kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1251.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 1061 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 222.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
173
Kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5005.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 4242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 888.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 351 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 730 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 317 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
692
Kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
55
Kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg káposzta
-
5 dkg disznózsír
-
1.5 tk só
-
2 tk ecet
-
2 kávéskanál köménymag
Elkészítés
- A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd négybe vágjuk és kivágjuk a torzsáját.
- Vékonyan (kb. 3 mm szélesen) felszeleteljük.
- A káposztát egy nagyobb lábasba tesszük, aláöntünk 2 dl vizet, hozzáadjuk a zsírt, a sót, valamint a köménymagot és élénk tűzön, időnként megkavargatva, fedő nélkül dinszteljük.
- Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk az ecetet is, amivel tovább pároljuk.
- Amennyiben szükséges, nehogy odaégjen, nagyon kevés kb. 1 dl vízzel pótolhatjuk az elpárolgott vizet.
- Kb. 35 perc alatt kész a káposzta, akkor zsírjára sütjük. Úgy jó, ha nincs túlzottan puhára párolva.
- Elkészítettem: 85 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 220
- 7 napos nézettség: 2572
- Össznézettség: 484063
- Feltöltés dátuma: 2009. február 21.
Ajánló
Disznó és szárnyas sültek mellé is kiváló köret.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Fogyókúra:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Muci
175 recept
Magam sem tudom eldönteni, hogy a fehér, vagy a lila káposztából készült dinsztelt káposztát szeretem jobban. A napokban kaptunk egy kis disznótoros kóstolót, ahhoz úgy gondoltam, fehér káposztából készítem.
Hozzászólások
Nagyon finom a fenti módon is, de én anyukámtól nem így tanultam, hanem így: Lilakáposzta vékonyra szeletelve,olajon megdinsztelve, kb. cseresznye nagyságú hagyma bele még, ezzel is dinsztelni, kb. 5-6 perc után egy tk. ecet még kell + kicsi víz. Lefedni párolni, de nem halálra f?zi /dinsztelni/, amikor már jó , karamellizált cukrot bele, frissen ?rölt borssal, ?rölt köménymaggal f?szerezni, a legvégén bele kb. 1 dl tejföl. Ezzel egyet rotyantani és kész. Isteni! Ja az elején elfelejtettem, hogy a szeletelés után megsózni, állni hagyni, kinyomkodni és az olajon dinszteléssel folytatni...
Én is igy szoktam csinálni a cukrot megpiritom és bele rakom a hagymát és azzal sütöm és utána a kifacsart piros és fehér káposztát össze keverve bele rakom rakom rá köménymagot és öntök hozzá egy kis ecetet és fedö allat dinsztelem közben meg keverem és nagyon finom a gyerekeim kedvence.
Hát én egy hangyányit másképpen tanultam, nem sózom be a káposztát csak a lábosban megsózom fed? alatt úgy párolom s én Herlendinével értek egyet , tejföl nem kell rá az már akkor nem dinsztelt káposzta közelebb áll a f?zelékhez, azigaz ahány ház annyi szokás bocs.
Nekem van egy diétás receptem Ezt mi is dinsztelt káposztának hívjuk A felszelt fehér káposztát sós vízben megf?zzük. Leöntjük a káposztáról a vizet. Készítünk egy salátalét cukor, ecet , só,/ tengeri só/, köménymag ,víz összetétellel. Ezt ráöntjük a káposztára és kész. Egy óra múlva fogyasztható.Én sült oldalassal és krumplipürével szeretem. Jó mással is és másnap is.
Bocs de ebbe mi is a diétás ? Vagy most akkor mi is van mert valami nem igazán oké!
Senki sem állította, hogy diétás ! Üdv.: Muci
2010.11.13 18:11 jánosi zoltánné Nekem van egy diétás receptem Ezt mi is dinsztelt káposztának hívjuk ...........................................???????????? Na , azt kérdem én , hogy érthet? legyek - ebben mi a diétás- ? De hagyjuk is mert valószín?leg valami félreértés lesz itt, vagy gépelési probléma!
..én is majdnem így, de nem sózom le el?re, azaz cukrot karamellizálok olajon,, abba bele egy nagy fej karikára vágott hagyma, rögtön rá a káposzta, kiskanál örölt kömény, 1 teáskanál ecet, 1 csapott ev?kanál vegeta, amikor levet eresztett, kb. 10 - 15 perc, akkor megkóstolom a levét és akkor még, ha szükséges, teszek hozzá köményt, vagy ecetet. Akár fehér, akár lilakáposztából csinálom, mindkett?t szeretjük nagyon. A fehér káposztát azért kedvelem jobban, mert nem lesz t?le lila napokig a kezem:-)))))
És megintcsak másképp csinálom. Forralok vizet, öntök bele ecetet és ezzel leforrázom a káposztát. Egy edényben pirítok hagymát, majd ráöntöm a leforrázott káposztát, öntök alá egy kis vizet, mézzel ízesítem, majd lefedve párolom jó sokáig. ISteni finom :)
-nálam is, ---"az isteni, (anyukám) dinsztelt káposztája"---, -úgy kezd?dik hogy olajon egy kis cukrot pirítunk...---(s?t, a sóskaszósz is így kezd?dik)... -?szintén szólva, nagyon sokszor megnézek olyan recepteket IS, -amikr?l, úgy gondolom, hogy én is nagyon jól el tudom készíteni, -de, érdekelnek mások ötletei is!, -és nagyon sokszor "hasznosítom": -variálom, változtatom stb., -az itteni receptekb?l, és a -"Hozzászólásokból" is...,---köszönöm mindenkinek aki, ---- "vesz?dik vele"....
Én tettem még bele 1-2 löket szójaszószt is. Ez biztos szentségtörés, de baromi finom lett t?le! :)