Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócos savanyú káposzta

Húsgombócos savanyú káposzta
Húsgombócos savanyú káposzta
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt munkatársaimmal megajándékoztuk egymást karácsonyra. Kikötöttük, hogy csak saját magunk készítette ajándékot adhatunk. Engem Katalin kolléganőm húzott, és mivel kézügyességéről nem volt híres, én tőle egy lábos általa főzött húsgombócos káposztát kaptam. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst jól összekeverjük a zúzott fokhagymával, rizzsel, tojásokkal, sóval, borssal, pirospaprikával. Gombócokat készítünk belőle.
  2. Egy nagy fazék aljára zsiradékot teszünk, rárakunk egy réteg káposztát, aprított hagymát. Megszórjuk liszttel, pirospaprikával, borssal, köménnyel. Ráhelyezünk egy réteg húsgombócot.
  3. Addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók, beletesszük a babérleveleket, felöntjük vízzel.
  4. Lassú tűzön kevergetés nélkül, csak rázogatva puhára pároljuk.
  5. Tejföllel bőségesen meglocsolva tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 36 231
elküldve: 10
receptkönyvben: 344
elkészítve: 23/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hamis töltött káposzta, savanyú káposzta húsgombóccal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-11-20 12:59

Valahogy az évek alatt sosem készítettem ilyen ételt. Most viszont amikor savanyú káposzta dömping van, akkor valamit kezdeni kell a készlettel. Ezzel kezdtem és nem bántam meg! Egyszerű, könnyen elkészíthető, gyors és persze finom!

555
darált sertéshús 1 kg
fokhagyma 8 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tojás 3 db
rizs 1 bögre
savanyú káposzta 700 g
vöröshagyma 2 nagy fej
sertészsír 2 ek
finomliszt 3 evőkanál
babérlevél 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
tejföl 5 dl