r
Nosalty Logó

20 perces csirke piccata

Hering András
20 perces csirke piccata
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

479
Kalória
48.1g
Fehérje
21.6g
Szénhidrát
21g
Zsír
179.9g
Víz
176.1g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
678.4mg
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1919 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    179.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 479 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6564.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1846 mg
  • Nátrium
    4110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    719.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 1919 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. Tegyünk a lisztet, sót és borsot egy széles, lapos tálba, és keverjük össze. A csirkét beleforgatjuk a lisztbe, a felesleget lerázzuk róla.
  2. Hevítsünk fel 2 evőkanál vajat és 2 evőkanál olívaolajat egy nagyobb serpenyőben közepesen magas lángon, amíg csillogni nem kezd. Ha nem férnek el a serpenyőben együtt a csirkemellszeletek, darabonként adjuk hozzá, majd oldalanként körülbelül 3 percig enyhén aranybarnára sütjük. Tegyük át a csirkét egy papírtörlővel bélelt tányérra. Ha szükséges, ismételjük meg a többi szelettel külön-külön.
  3. A citrom felét szeleteljük vékony szeletekre, és távolítsuk el a magokat. Adjuk hozzá a citromszeleteket a serpenyőben megmaradt vajmártáshoz, és főzzük illatosra, alig 30 másodpercig.
  4. Forraljuk fel a csirke alaplevünket. Adjuk hozzá a citromos-vajas mártáshoz, majd körülbelül 3 percig lassan főzzük össze.
  5. Állítsuk alacsonyabb fokozatra a hőt, majd keverjük hozzá a maradék 2 evőkanál vajat, a kapribogyót és a citrom másikfeléből kifacsart citromlevet. Tegyük vissza a csirkemellszeleteket a serpenyőbe, és süssük össze még 3-4 percig (vagy egészen addig, amíg a szósz besűrűsödik, és a csirke átmelegszik). Tálalás előtt petrezselyemmel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

A csirke piccata egy olasz-amerikai fúziós fogás, amely valójában serpenyőben ropogósra sült csirkemellszeletekből áll, citromvajas kapribogyóval. Ez egy olyan recept, amit minden hobbiszakácsnak ismernie kell, hiszen nemcsak hogy hihetetlenül elegáns és ízletes, de bármikor összedobható, mindössze 20 perc alatt hétköznapi luxusvacsorával rukkolhatunk elő. Jól passzol rizskörethez vagy burgonyapüréhez, de a legjobban a tészta áll neki, hiszen így az összes citromos vajmártást hozzákeverhetjük, és egy csepp sem veszik kárba a mesterien savanykás szószból.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek