r
Nosalty Logó

Szent Jakab kagyló vajas morzsával grillezve

edan
Szent Jakab kagyló vajas morzsával grillezve
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

396
Kalória
14.1g
Fehérje
38.8g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
56.1g
Víz
49.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 789 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1910.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 789 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. A kagylóhúst szedjük ki a héjából,és tisztítsuk mega barna hártyától. Melegítsünk elő egy serpenyőben olajat, majd a kagylóhús mindkét oldalát süssük 1,5-1,5 percig.
  2. Tegyük vissza a kagylóhúst a héjba, kissé sózzuk meg.
  3. A zsemlemorzsát (vagy az apróra vágott zsemlét) keverjük el az felaprított petrezselyemmel és a finomra reszelt fokhagymával, majd gyúrjuk hozzá a vajat is. Osszuk el a morzsát a kagylók tetején, és grillezzük 5 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x20

Nyaraláskor igyekszem helyi alapanyagokból főzni - ez az étel is így született.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek