r
Nosalty Logó

Kagylós spagetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Kagylós spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 672 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2688 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2895 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 672 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5162.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    558 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1484 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    2172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 2688 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    613 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a kagylókat.
  2. Forrósítsuk fel az olaj felét közepes lángon, adjuk hozzá a kagylókat, és pirítsuk addig, amíg ki nem nyílnak (kb. 5 perc). Vegyük le a tűzről és tegyük félre, hadd hűljön. Nagyon finom szűrőn keresztül szűrjük le a főzőlevet és őrizzük meg.
  3. Az olaj többi részét forrósítsuk fel egy serpenyőben közepes lángon, és pirítsuk barnára a felaprított fokhagymát. A tűzről levéve adjuk hozzá a meghámozott és vékonyra szelt paradicsomot, öntsük hozzá a kagylók leszűrt levét, sózzuk és főzzük kb. 10 percig.
  4. Közben készítsük el tésztánkat a dobozon található útmutató szerint. Szűrjük le, öntsük rá az elkészített szószt, tegyük hozzá a kagylót, majd szórjuk meg a petrezselyemmel, és hintsük meg némi frissen őrölt borssal.
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 22772
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kagylós spagetti
Barilla 60 recept

Próbáld ki a Barilla Classic kék dobozos spagettijét. Ez a jól ismert, hosszúkás tésztaféle gyakorlatilag bármilyen mártáshoz és szószhoz kiváló, így vált az olaszok legkedveltebb tésztájává! A Barilla teljes kiőrlésű spagettije 51 százalékban teljes kiőrlésű lisztből készül, ezáltal háromszor annyi rostot tartalmaz, mint hagyományos társa, így egészségesebb, de mégis nagyon finom! www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!