r
Nosalty Logó

Főtt spárga shiitake gombával

Gombagasztro
Főtt spárga shiitake gombával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

306
Kalória
14.6g
Fehérje
16.5g
Szénhidrátok
22g
Zsír
276.1g
Víz
28.1g
Koleszterin
6.8g
Rost
6.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1343.7 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 306 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.7 g
  • Cink
    408 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    2152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4971 micro
Összesen 1224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a spárgát.
  2. Szeleteljük fel a gombát, és dinszteljük meg pici olajon. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítsük.
  3. A lecsepegtetett spárgákra tegyük rá a párolt gombát, tetejét szórjuk meg apróra vágott zöldfűszerrel és reszelt gorgonzola sajtot. Frissen a legfinomabb!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc

Különleges és nemzetközi recept, spárga, shiitake gomba és gorgonzola triója. Ha nem kapunk shiitaket, vagy idegenkedünk, akkor helyettesíthetjük más gombával is, mint csiperke vagy laska, de legyünk bátrak, és próbáljuk ki! 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...