Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gorgonzolás-spenótos penne pörkölt dióval

Gorgonzolás-spenótos penne pörkölt dióval
Gorgonzolás-spenótos penne pörkölt dióval
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a vegetáriánus változat, de nagyon finom csirkehússal is. Kipróbálhatjuk dió helyett körtével is, penne helyett tagliatelle-vel. Ne ijedjünk meg a szokatlan kombinációtól. 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szeleteljük fel a gorgonzolát, és főzzük fel kisebb hőfokon egy magasabb falú serpenyőben a tejszínnel. Főzzük ki a pennet lobogó, sós vízben. Szűrjük le, a vizet fogjuk fel. A tészta-főzővízbe dobjuk bele 2 percre a szárától megtisztított, megmosott spenótleveleket. Csepegtessük jól le.
  2. Pirítsuk meg a diót egy pici olívaolajon. Tegyük a tésztát a tejszínes-gorgonzolás szószba, keverjük hozzá a spenótot. Fűszerezzük.
  3. Tálalás előtt szórjuk meg a pirított dióval és ízlés szerint reszelt parmezánnal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
98 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

756
gorgonzola 250 g
főzőtejszín 3 dl
spenót 350 g
parmezán sajt 50 g
dió 50 g
penne 500 g
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
cayenne bors 1 kávéskanál
ételízesítő 1 kávéskanál