r
Nosalty Logó

Húsos rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Húsos rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 830 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3316 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2349.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 830 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    198.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9397.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1940 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    4799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1418.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1735 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    762 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2512 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2767 micro
Összesen 3316 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt sós vízben közepesre főzzük, pároljuk. (Én mirelitet használtam. Leszűrtem, és félretettem.)
  2. A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és rátesszük a húst, majd fűszerezzük. Ha jól lepirult, tesszük bele a fűszerpaprikát. Borral felöntjük, és hagyjuk, amíg szépen megpuhul a ragunk.
  3. A rizs megpároljuk, és a raguhoz adjuk. Nem tévedés, együtt főzzük rövid ideig, hogy magába szívja a finom ízeket. A petrezselymet is hozzákeverjük lazán.
  4. Egy négyszögletes sütőformát kivajazunk, és morzsával megszórjuk. A fele karfiolt elterítjük az aljába, majd a ragut ráhalmozzuk, és eligazítjuk. A másik fele karfiollal befedjük.
  5. A tejfölt kevés sóval, 1 tojással, villával összekeverjük, majd a karfiolra öntjük.
  6. A mozzarellát lereszeljük, és a tetejére halmozzuk.
  7. 200 fokos sütőbe tesszük, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 249
  • Össznézettség: 323572
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsos rakott karfiol
Zsuzsamama56 312 recept

Ezt az ételt most készítettem életemben először, és nagyon finom lett.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Ez nagyon jól hangzik kedves Zsuzsamama, jöv?hétre tervbe véve. Piroska

bagabi2

Köszönöm a receptet, tényleg nagyon egyszer? és és nem utolsó sorban finom. További hasonló recepteket, jó sütés f?zést kívánok! Gabi

Zsuzsamama56

Kedves bagabi2! Nagyon örülök, és köszönöm szépen.üdv.Zsuzsa

Zsuzsamama56

Érdemes elkészíteni,nagyon ízletes étel,és gyorsan elkészül.

Banana

Köszi az ötletet a hús és a rizs együtt készítéséhez. Már több rakott ételnél alkalmaztam és tényleg nagyon finom!

evacili

Eszméletlenül finom! Kedvencünk lett! Kipróbálom más zöldfélével is, pl.zöldbabbal. A ragu fantasztikus. Köszönöm. Cili

firstlady

Nagyon finom, bár a 40 dkg rizst a 40 dkg karfiolhoz enyhe túlzásnak tartom. Fele is elég.

Zsuzsamama56

Kedves firstlady! Nem sok, hiszen párolva 40 dkg a rizs, nem nyersen!

julasz6608

Tökéletes arányok, ízek! Tökéletes recept! :-) Köszönöm! :-)

Zsuzsamama56

Én is nagyon köszönöm!Örülök, hogy tetszett!Üdvözletem.

Zsuzsamama56

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, és elnézést, akinek nem írtam vissza, de nagyon elfoglalt vagyok, és ezért bocsánatot kérek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.