r
Nosalty Logó

Zúzapörkölt kuktában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lousha
Zúzapörkölt kuktában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2544 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1510.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    360.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    4800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9061.7 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    514 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    3153 mg
  • Nátrium
    4525 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    4462 micro
  • β-crypt
    931 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3120 micro
Összesen 2544 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg és nézzük át a zúzát egyesével, ha maradt rajta bárhol a sárga hártyából, húzzuk le. Vágjuk a húst falatnyi darabokra.
  2. Főzzünk egy pörköltalapot, azaz vágjuk apróra a hagymát, pirítsuk meg az olajon. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, és tegyük vissza a tűzhelyre, pirítva a paprikát 1 percig, folyamatosan keverve. Majd adjuk hozzá minden mást a hús kivételével, és forraljuk őket össze.
  3. Tegyük a húst a kuktába, öntsük rá a hagymás lét. Zárjuk le az edényt, tegyük a legmagasabb fokozatra a tűzhelyen. Ha felforrt a tartalma (sípol), vegyük le a hőmérsékletet minimumra, és főzzük a zúzát 40 percig. Hagyjuk az edényt lehűlni, mielőtt kinyitjuk! (15-20 perc.)
  4. Végül fedő nélkül forraljuk még kicsit a pörköltet, amíg tetszésünknek megfelelő sűrűségű nem lesz. Tálaljuk nokedlivel, tarhonyával vagy tésztával, kis tejföllel a tetején.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 153
  • Össznézettség: 58572
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felettébb rutinos vagyok a konyhában, de speciel zúzával sosem dolgoztam, nem is szeretem, és a családomban sem volt népszerű. A párom viszont szereti, így szerettem volna megpróbálkozni vele. Itt a Nosalty „Mit hogyan?” rovatában szerencsére kaptam segítséget Koszider szakácstól, ez úton is köszönöm neki. Miután tisztáztunk pár számomra homályos kérdést, sikerült elsőre is tökéletes pörköltet létrehozni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...