r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Sárgabaracklekvár egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 726 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 7263 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5087 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 726 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2259.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1816.8 g
  • Cukor
    1727 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    4015.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4464 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    465 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    884 micro
  • β-karotin
    50871 micro
  • β-crypt
    4836 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4139 micro
Összesen 7263 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott, hibátlan barackot kimagozzuk, majd hámozás nélkül négy felé vágjuk, lemérjük. Nekem 6 kilóból maradt 5 kg.
  2. Ezután egy nagyobb befőzőfazékba rakjuk, hozzákeverjük a citromsavat, majd feltesszük főzni, néha megkeverjük, közben a keletkező habot leszedjük róla.
  3. Amikor a kívánt sűrűséget elérte, de a színe még szép, akkor hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük benne, folyamatos keverés mellett újra felforraljuk hogy a cukor elolvadjon benne, de már csak a forrástól számítva kb. 10 percig főzzük.
  4. Végül a tűzről levéve tisztára mosott és csirátlanított csavaros üvegekbe merjük, szorosan lezárjuk, majd egy pár percre fejre állítjuk, ezután száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig.
  5. Tipp: nincs szükség a hámozásra, mivel teljesen szétfő.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14041
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 04.

Receptkategóriák

Sárgabaracklekvár egyszerűen
Katharosz 487 recept

Évek óta ezzel a módszerrel készítem, finom zamatos lesz az íze, a cukor mennyisége függ a gyümölcs édességétől is.

Hozzászólások

zsuzsi965

én egyszer f?ztem héjastól, meg is bántam, hámozva finomabb, és a színe is szebb. megéri az a kis plusz munka

Katharosz

Én már évek óta így f?z?m, el?tte mindig lehúztam a héját, de semmi különbség nincs a két lekvár között!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek