Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmabefőtt tartósító nélkül

Birsalmabefőtt tartósító nélkül
Birsalmabefőtt tartósító nélkül
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lánykámnak sikerült birsalmát hoznia, így nem is késlekedtem sokáig. El is készítettem tartósítószer nélkül, és még egy év után is épp ugyanolyan finom, mint mikor elkészült!! Egyetlen üveggel maradt, hisz tartalékoltam..... :-))))))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A víz mennyisége eltérhet; annyi víz kell hozzá, ami ellepi!! A fahéjat megőrölve, a szegfűszeget és a szegfűborsot darabosan tettem hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket előző nap elmossuk jó meleg vízben. Lefelé fordítva a törlőruhán hagyjuk megszáradni. Mikor nekikezdünk a befőtt elkészítésének, az üvegek és a lapkák sterilizálásának is neki látunk. A sütő rácsára rakjuk, és alacsony hőfokon (110-130 fokon) tartjuk a hőmérsékletet.
  2. Közben a birseket alapos mosás, a magház eltávolítása és az esetleges hibák kivagdosása után vékonyabb szeletekre vagdossuk. A vízbe kimérjük a cukrot, fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal ízesítjük, majd belepakoljuk az almákat. Puhulásig főzzük.
  3. A végén hozzáadjuk a két csipet citromsavat. Az üvegekbe folyamatosan, azon forrón szedjük a lével együtt a gyümölcsöt. A lapkát jó erősen csavarjuk rá!
  4. Az előkészített plédek, takarók közé rakjuk, és ott hagyjuk kihűlni. Másnap hűvös, hideg helyre visszük, és jöhet a tél!! Egészségetekre!!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 935
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
722 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: befőttek
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi gasztroajándék, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: télire, fűszerek házilag, kompót

egyéb elnevezések

birsbefőtt,birsalma befőtt,befőtt birsalmából,tartósítószer mentes birsalma befőtt,birsalmabefőtt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

988
birs 3 kg
víz 2.25 l
cukor 75 dkg
fahéj 2 teáskanál
szegfűszeg 20 db
szegfűbors 2 teáskanál
citromsav 2 csipet