Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmakompót

Birsalmakompót
Birsalmakompót
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor birsalmához jutok, mindig készítek kompótot. Annyira finom és egészséges, csak jól kell beízesíteni!!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A rostszegény táplálkozás, a túlzott hús és fehér lisztből készült kenyér, tészták fogyasztása nem termel elegendő gyomorsavat, ekkor érezzük azt, hogy minden megállt a gyomrunkban. Ha ilyenkor fogyasztunk birsalmát, birsalmalevet, segít a gyomor kiürítésében. A lassú emésztés bélgyulladást is okozhat. A fél pohár birsalmalé a gyulladást is gyógyítja, hűsíti a beleket és csillapítja a fájdalmat.
A népi gyógyászat a birsalmalevet menstruációs fájdalmak enyhítésére használja nyersen, préselt formában, napi háromszor fél pohár birslé elfogyasztásával, de használják hűsítőnek, lágyítónak, nyugtatónak is: szemre, bőrre, égési sebre, fagyásra, sőt reumás tünetekre is. A magjából készült vizes oldat hasznos a gyomor- és toroknyálkahártya gyulladásainak kezelésére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmákat megmossuk, cikkekre vágjuk. Az edényt addig tesszük vízzel, amennyi ellepi.
  2. A cukrot, fűszereket mindet hozzáadjuk. Kóstolgatjuk, míg megfelelő ízt nem érzünk.
  3. Puhára főzzük az almát. Kihűlve fogyaszthatjuk! Jó étvágyat!
     
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 269
össznézettség: 112 431
elküldve: 7
receptkönyvben: 125
elkészítve: 17/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
717 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: befőtt, télire, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

almakompót, gyümölcskompót, birsalma

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sivatag
sivatag Tue, 2017-09-26 21:44

A receptben az áll, hogy a birsalmákat megmossuk, cikkekre vágjuk. Nem is kell meghámozni?

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2017-09-27 13:59

Nem,nem kell meghámozni.Főzéskor teljesen meg fog majd puhulni,így minden értékes vitamin benne marad!!!! :-)))

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 19:59

Na, ez pont jó lesz őzhús mellé! Friss lövés, szép példány volt.

129
birs 1 kg
szegfűszeg 7 db
szegfűszeg 1 kávéskanál
fahéjrúd 1 db
fahéj 1 kávéskanál
cukor 1 ek
citromsav 1 csipet