r
Nosalty Logó

Spárgával töltött cannelloni

Baroness konyhája
Spárgával töltött cannelloni
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1222
Kalória
62.6g
Fehérje
115.8g
Szénhidrát
54.3g
Zsír
251.4g
Víz
110.3g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
21.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1222 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2656.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 1222 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1964 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    1407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    502.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1743 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2603 micro
Összesen 2443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, enyhén sós, cukros, fél citrom levével ízesített vízben pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. Közben a vajon megfuttatjuk a zabpehelylisztet, majd a tejjel felengedve besamell mártást készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, a reszelt parmezánnal és a citrom másik felének a levével.
  3. A sütőedényt is kivajazzuk.
  4. 6 db cannellonit megtöltünk 1-1 szép spárgával, majd betekerjük 1-1 szelet sonkába és a sütőedénybe sorakoztatjuk. Sonka helyett egyébként szeletelt bacont is használhatunk. A roládok között kis rést hagyunk, mert a sütés közben duzzadni fognak. A maradék spárgát feldaraboljuk és köréjük szórjuk.
  5. Az egészet leöntjük a besamellel. A tetejére egy mozzarellát tépkedünk.
  6. Először alufóliával lefedve 15 percig hőlégkeveréssel, 170 fokos sütőben pároljuk, majd a fóliát levéve a tetejét pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Spárgaimádóknak szeretnék ötletet adni ezzel a recepttel, itt a szezon kellős közepén.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek