Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi mandulás keksz

Karácsonyi mandulás keksz
Karácsonyi mandulás keksz
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már unod a mézeskalácsot, ezt a receptet mindenképp mentsd el! ;)
Könnyű kis karácsonyi mandulás falatkák, egy kevés amarettóval megbolondítva.
A kekszkiszúró-formát szerezd be a Jófogás oldalárol:
Kekszkiszúró-forma

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a sót és a darált mandulát, majd elkeverjük.
  2. Egy másik tálba öntjük a felkockázott puha vajat, a cukrot, és egy robotképpel krémesre keverjük. Közben hozzáadjuk a tojást és az amarettót is.
  3. Végül részletekben hozzákeverjük a lisztes keveréket, és tészta állagúra gyúrjuk. Befóliázva minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  4. Lisztezett felületen kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, majd a karácsonyi kiszúróformákkal kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megszórjuk vágott mandulával, majd 180 fokon 10-15 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 655
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1174 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mandulás tallér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

262
finomliszt 150 g
sütőpor 0.5 csomag
0 ízlés szerint
mandula 100 g
vaj 100 g
cukor 100 g
tojás 1 db
amarettó 0.2 dl
mandula 5 dkg