r
Nosalty Logó

Hamis tiramisu torta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis tiramisu torta 3.
adag
Sütés
perc
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 554 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6642 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 300 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 554 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    384.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2597.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.2 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 6642 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 300 Kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét a sóval és cukorral kemény habbá verjük, majd beletesszük a tojássárgákat és az olajat, rövid ideig még keverjük, de óvatosan, hogy a hab ne essen össze.
  2. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a szódaporral, majd fakanállal beledolgozzuk a habba. A masszát tortaformában tűpróbáig sütjük (kb. 20-30 perc). Ha kihűlt, két felé vágjuk.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel és a vaníliás cukorral, majd felfőzzük.
  4. Ha kihűlt, összekeverjük a mascarpone-val, cukorral és a díszítésnek szánt felvert tejszínből kivett 3 kanálnyi habbal.
  5. Kb. 10 db babapiskótát egy pillanatra bemerítünka kávéba, majd lapos tányérra tesszük, hogy kissé szívja be a kávét.
  6. Az alsó tortalapot meglocsoljuk kávéval, megkenjük a krém kicsit kevesebb, mint felével, majd a krémre rárakosgatjuk a beáztatott, félbe tört babapiskótákat. Erre szintén krémet kenünk, és ráhelyezzük a másik tortalapot.
  7. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, körberakjuk babapiskótával, tetejére nyomócsővel habrózsákat nyomunk, és meghintjük kakaóporral.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 331
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 300
  • Össznézettség: 93021
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 09.

Ajánló

A tiramisut én is nyers tojással szoktam készíteni, ahogy illik... A tortához viszont nem akartam nyers tojást használni, ezért főztem fel tejszínben. A díszítésre szánt habból azért csentem el, hogy ezzel egy kicsit lazítsam a krémet. Annyira finom, lágyan krémes lett, hogy szerintem ezután mindig így fogom csinálni. Ha a köré rakott babapiskóta sokkal magasabb, mint a tortánk, nyugodtan vágjunk le egy kicsit a piskóták aljából. A kalóriákat viszont egyáltalán ne számolgassuk! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Előre mondom, ez nem klasszikus tiramisu. De azt nem is tudtam volna torta formájában megcsinálni úgy, hogy normális tartása legyen. A fiamnak - akinek egyébként 21. szülinapjára készült - így is bejött...

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta és nagyon szépre sikerült! :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy tetszik. Üdv. Livi

Szarvasné Marcsi

Szia! A fiamnak most lesz vasárnap a névnapja, 13-án pedig a 10-dik szülinapja. Vasárnap tartjuk neki és ezt a tortát szánom neki :D Nagyon bízok benne, hogy sikerülni fog és ha nem is így, de jól fog majd az is kinézni... :D Majd írok, hogy hogy sikerült :D Csodaszép egyébként, minden elismerésem Neked!!! Puszi, Marcsi

Törölt felhasználó

Kedves Marcsi! Szívb?l kívánom, hogy jól sikerüljön, és a Te kisfiad tetszését is elnyerje. Nagyon boldog név- és szülinapot kívánok neki! Feltétlenül írj, hogy milyen lett! Puszi Livi

Szarvasné Marcsi

Szia Livi! Hát sajna nem lett olyan szép, mint a tiéd, s?t még magasságra sem. Sajnos nekem a krémje sem lett az igazi, nem lett olyan az állaga, mint amilyen kellett volna, hogy legyen... :( Egyébként ízlett mindenkinek és tetszett is, f?leg az ünnepeltnek :D De vigasztal a tudat, hogy nekik tetszett és ízlett!!! :D Majd elküldöm a képet, mert lefotóztam... Puszi :D Marcsi

Törölt felhasználó

Kedves Marcsi! Sajnálom, hogy nem úgy sikerült, mint ahogy szeretted volna. Nem tudom mi lehetett a baj, mert én úgy írtam le mindent, ahogy csináltam. A babapiskóták aljából nekem is kellett levágnom egy kicsit, hogy ne legyen túl magas. De azért örülök,hogy a családnak ízlett! Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Szia Livi ! Szeretném elkészíteni ezt a receptet a nagymama születésnapjára. A tojásokat milyen tejszínnel f?zöd fel ( habbal vagy f?z? tejszinnel)? Gondolom f?z?vel, de nem vagyok benne biztos! Köszi a segítséget! Alíz

Törölt felhasználó

Kedves Alice! Habtejszínben f?zöm fel. Sok sikert hozzá! Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Kedves Livi! Köszönöm szépen a segítséget és a receptet! Elkészítettem,gyönyör? és mennyei lett! Hála neked kedvenc torta lett bel?le. Üdv: Alíz

Törölt felhasználó

Kedves Alíz! Nagyon örülök, hogy ízlett. Sok boldogságot kívánok az ünnepeltnek! Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Úgy terveztem, karácsonyra tiramisut készítek, csak az a bökken? hogy a 1,5 éves kislányom mindent meg akar kóstolni, amit mi eszünk. Pont egy ilyen f?zött krémre gondoltam, rendes kávé helyett pedig Maci kávéra. Remélem összejön minden és sikerül kipróbálnom a krémedet. Az lenne a kérdésem, mennyi ideig kell f?zni kb? Köszi csl

Törölt felhasználó

Forrás után még egy-két percig, tovább nem kell. Sok sikert! Üdv. Livi

Boribon

Kedves Klivi, el szeretnem kesziteni ezt a tortat szulinapra, ezert nagyon szeretnem, hogy jol sikeruljon.. Azt szeretnem kerdezni, hogy az oldalan a babapiskota megall magatol (en a csokis tolteleku rudakat szeretnem hasznalni, amit fagyikelyhekbe szoktak rakni), amikor leveszed a tortakarikat, vagy azert kototted at masnival, hogy osszefogja? Es a teszta es a babapiskota koze tettel kremet, hogy odaragassza oket? Elore is koszonok minden segitseget!

Törölt felhasználó

Szia Boribon, A krémb?l kell hagyni a torta oldalára, ehhez kell rögzíteni az ostyarudakat. A szalag praktikus, mert valóban nem engedi, hogy esetleg leessen róla, ráadásul jól is mutat rajta (szerintem). Remélem jól sikerül! Üdv. Livi

Boribon

Nagyon koszonom!

Törölt felhasználó

Férjem névnapjára készítettem. Nagyon finom lett és mutatós. Szeletelve még gusztusosabb, nagyon jól mutatnak a színek (különösen a kávéba áztatott piskóta). Én a krémbe tettem egy ek étkezési zselatint, így felvágni is könnyebb. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy sikerült meglepni vele a férjed! Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Szia! Elnézést, ha nagyon nagy butaságot kérdezek...De a tejszínt felverve kell a tojással felforralni vagy folyékony állapotban? Nagyon tetszik a torta, szeretném elkészíteni.Szerinted babapiskóta + Te krémed megállná-e a helyét tortaként kapcsos formába?

Törölt felhasználó

Szia Bogi, Igen, folyékony tejszínt kell a tojással felf?zni folyamatos keverés közben. Nem tudom, hogy csak babapiskótával tortaként milyen tartása lenne, talán nem d?lne szét, de úgy még nem próbáltam. Sok sikert hozzá! Livi

Rékanya

Szia Livi! Olyan kérdésem lenne amikor a krémhez forralod a tejszínt meg a tojásokat utána azt felvered habbá? vagy a mascarponéval csak simán összekevered és az így habbá áll össze? válaszod el?re is köszönöm

Törölt felhasználó

Szia Réka, Ha kih?lt, géppel alaposan ki kell keverni a mascarponéval. Nem lesz bel?le hab, ez azért kell, hogy a tojás ne nyersen kerüljön bele. Üdv.

Rékanya

köszönöm ;)

R.Betty

Szia ! Hány cm-es torta formában készítetted el a tortát ?

Címlapról ajánljuk

További cikkek