Hamis tiramisu torta 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Sütés
perc
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
12 kcal
-
33g babapiskóta125 kcal
-
17g feketekávé2 kcal
-
1g amarettó2 kcal
A krémhez
-
17g habtejszín49 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
3 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
17g porcukor65 kcal
A díszítéshez
-
21g növényi tejszín52 kcal
-
4 kcal
Összesen
554
Kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g babapiskóta1504 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
-
8g amarettó27 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g porcukor774 kcal
A díszítéshez
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
46 kcal
Összesen
6642
Kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
9g tojásfehérje5 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
18g babapiskóta68 kcal
-
9g feketekávé1 kcal
-
0.4g amarettó1 kcal
A krémhez
-
9g habtejszín26 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
22.5g mascarpone91 kcal
-
9g porcukor35 kcal
A díszítéshez
-
11.2g növényi tejszín28 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
300
Kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
554
Kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.8 g
Zsír
-
Összesen 384.3 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2597.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 841 mg
-
Nátrium 917 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 669.2 g
-
Cukor 437 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 560.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 939 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 264 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 871 mg
-
Retinol - A vitamin: 919 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1116 micro
Összesen
6642
Kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
300
Kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojásfehérje
-
3 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
5 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
2 ek napraforgó olaj
-
40 dkg babapiskóta
-
2 dl feketekávé
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
50 dkg mascarpone
-
20 dkg porcukor
A díszítéshez
-
2.5 dl növényi tejszín
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- A tojásfehérjét a sóval és cukorral kemény habbá verjük, majd beletesszük a tojássárgákat és az olajat, rövid ideig még keverjük, de óvatosan, hogy a hab ne essen össze.
- A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a szódaporral, majd fakanállal beledolgozzuk a habba. A masszát tortaformában tűpróbáig sütjük (kb. 20-30 perc). Ha kihűlt, két felé vágjuk.
- A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel és a vaníliás cukorral, majd felfőzzük.
- Ha kihűlt, összekeverjük a mascarpone-val, cukorral és a díszítésnek szánt felvert tejszínből kivett 3 kanálnyi habbal.
- Kb. 10 db babapiskótát egy pillanatra bemerítünka kávéba, majd lapos tányérra tesszük, hogy kissé szívja be a kávét.
- Az alsó tortalapot meglocsoljuk kávéval, megkenjük a krém kicsit kevesebb, mint felével, majd a krémre rárakosgatjuk a beáztatott, félbe tört babapiskótákat. Erre szintén krémet kenünk, és ráhelyezzük a másik tortalapot.
- A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, körberakjuk babapiskótával, tetejére nyomócsővel habrózsákat nyomunk, és meghintjük kakaóporral.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 331
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 300
- Össznézettség: 93021
- Feltöltés dátuma: 2011. február 09.
Ajánló
A tiramisut én is nyers tojással szoktam készíteni, ahogy illik... A tortához viszont nem akartam nyers tojást használni, ezért főztem fel tejszínben. A díszítésre szánt habból azért csentem el, hogy ezzel egy kicsit lazítsam a krémet. Annyira finom, lágyan krémes lett, hogy szerintem ezután mindig így fogom csinálni. Ha a köré rakott babapiskóta sokkal magasabb, mint a tortánk, nyugodtan vágjunk le egy kicsit a piskóták aljából. A kalóriákat viszont egyáltalán ne számolgassuk! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:

NS
17522 recept
Előre mondom, ez nem klasszikus tiramisu. De azt nem is tudtam volna torta formájában megcsinálni úgy, hogy normális tartása legyen. A fiamnak - akinek egyébként 21. szülinapjára készült - így is bejött...
Hozzászólások (11)
Nagyon guszta és nagyon szépre sikerült! :)
Örülök, hogy tetszik. Üdv. Livi
Szia! A fiamnak most lesz vasárnap a névnapja, 13-án pedig a 10-dik szülinapja. Vasárnap tartjuk neki és ezt a tortát szánom neki :D Nagyon bízok benne, hogy sikerülni fog és ha nem is így, de jól fog majd az is kinézni... :D Majd írok, hogy hogy sikerült :D Csodaszép egyébként, minden elismerésem Neked!!! Puszi, Marcsi
Kedves Marcsi! Szívb?l kívánom, hogy jól sikerüljön, és a Te kisfiad tetszését is elnyerje. Nagyon boldog név- és szülinapot kívánok neki! Feltétlenül írj, hogy milyen lett! Puszi Livi
Szia Livi! Hát sajna nem lett olyan szép, mint a tiéd, s?t még magasságra sem. Sajnos nekem a krémje sem lett az igazi, nem lett olyan az állaga, mint amilyen kellett volna, hogy legyen... :( Egyébként ízlett mindenkinek és tetszett is, f?leg az ünnepeltnek :D De vigasztal a tudat, hogy nekik tetszett és ízlett!!! :D Majd elküldöm a képet, mert lefotóztam... Puszi :D Marcsi
Kedves Marcsi! Sajnálom, hogy nem úgy sikerült, mint ahogy szeretted volna. Nem tudom mi lehetett a baj, mert én úgy írtam le mindent, ahogy csináltam. A babapiskóták aljából nekem is kellett levágnom egy kicsit, hogy ne legyen túl magas. De azért örülök,hogy a családnak ízlett! Üdv. Livi
Szia Livi ! Szeretném elkészíteni ezt a receptet a nagymama születésnapjára. A tojásokat milyen tejszínnel f?zöd fel ( habbal vagy f?z? tejszinnel)? Gondolom f?z?vel, de nem vagyok benne biztos! Köszi a segítséget! Alíz
Kedves Alice! Habtejszínben f?zöm fel. Sok sikert hozzá! Üdv. Livi
Kedves Livi! Köszönöm szépen a segítséget és a receptet! Elkészítettem,gyönyör? és mennyei lett! Hála neked kedvenc torta lett bel?le. Üdv: Alíz
Kedves Alíz! Nagyon örülök, hogy ízlett. Sok boldogságot kívánok az ünnepeltnek! Üdv. Livi
Úgy terveztem, karácsonyra tiramisut készítek, csak az a bökken? hogy a 1,5 éves kislányom mindent meg akar kóstolni, amit mi eszünk. Pont egy ilyen f?zött krémre gondoltam, rendes kávé helyett pedig Maci kávéra. Remélem összejön minden és sikerül kipróbálnom a krémedet. Az lenne a kérdésem, mennyi ideig kell f?zni kb? Köszi csl
Forrás után még egy-két percig, tovább nem kell. Sok sikert! Üdv. Livi
Kedves Klivi, el szeretnem kesziteni ezt a tortat szulinapra, ezert nagyon szeretnem, hogy jol sikeruljon.. Azt szeretnem kerdezni, hogy az oldalan a babapiskota megall magatol (en a csokis tolteleku rudakat szeretnem hasznalni, amit fagyikelyhekbe szoktak rakni), amikor leveszed a tortakarikat, vagy azert kototted at masnival, hogy osszefogja? Es a teszta es a babapiskota koze tettel kremet, hogy odaragassza oket? Elore is koszonok minden segitseget!
Szia Boribon, A krémb?l kell hagyni a torta oldalára, ehhez kell rögzíteni az ostyarudakat. A szalag praktikus, mert valóban nem engedi, hogy esetleg leessen róla, ráadásul jól is mutat rajta (szerintem). Remélem jól sikerül! Üdv. Livi
Nagyon koszonom!
Férjem névnapjára készítettem. Nagyon finom lett és mutatós. Szeletelve még gusztusosabb, nagyon jól mutatnak a színek (különösen a kávéba áztatott piskóta). Én a krémbe tettem egy ek étkezési zselatint, így felvágni is könnyebb. Köszönöm a receptet.
Örülök, hogy sikerült meglepni vele a férjed! Üdv. Livi
Szia! Elnézést, ha nagyon nagy butaságot kérdezek...De a tejszínt felverve kell a tojással felforralni vagy folyékony állapotban? Nagyon tetszik a torta, szeretném elkészíteni.Szerinted babapiskóta + Te krémed megállná-e a helyét tortaként kapcsos formába?
Szia Bogi, Igen, folyékony tejszínt kell a tojással felf?zni folyamatos keverés közben. Nem tudom, hogy csak babapiskótával tortaként milyen tartása lenne, talán nem d?lne szét, de úgy még nem próbáltam. Sok sikert hozzá! Livi
Szia Livi! Olyan kérdésem lenne amikor a krémhez forralod a tejszínt meg a tojásokat utána azt felvered habbá? vagy a mascarponéval csak simán összekevered és az így habbá áll össze? válaszod el?re is köszönöm
Szia Réka, Ha kih?lt, géppel alaposan ki kell keverni a mascarponéval. Nem lesz bel?le hab, ez azért kell, hogy a tojás ne nyersen kerüljön bele. Üdv.
köszönöm ;)
Szia ! Hány cm-es torta formában készítetted el a tortát ?