Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketecseresznyés tejpite

Feketecseresznyés tejpite
Feketecseresznyés tejpite
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez tényleg az egyik legegyszerűbb süti, elrontani nem lehet, csak még jobbá tenni! Ezt a receptet én most amarettóval és extra mandulával tuningoltam fel. Természetesen bármilyen más gyümölcsből összedobhatjátok. Az állaga miatt imádom annyira, mert egy könnyű, krémes, tejes pite a végeredmény, aminél soha nem bírok egy kocka után leállni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét kimagozzuk, elkeverjük az amarettóval, és legalább 15 percet állni hagyjuk.
  2. A tojásokat turmixgépbe ütjük, majd hozzáadjuk a tejet, és belekanalazzuk a lisztet és a cukrot, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk.
  3. Egy kisebb tepsit vagy bármilyen sütőformát kivajazunk, és beletesszük a cseresznyét, majd ráöntjük a tésztát. A tetejét megszórjuk mandulával, majd 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük, amíg szépen meg nem barnul a teteje.
  4. Ha kész és már nem tűzforró, megszórjuk a tetejét porcukorral. Melegen és hidegen is isteni!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 472
elküldve: 5
receptkönyvben: 164
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseresznyés tejpite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

272
cseresznye 300 g
amarettó 2 ek
tojás 3 db
tej 350 ml
cukor 70 g
finomliszt 90 g
vaj 1 tk
mandulapehely 5 dkg
porcukor 2 ek