r
Nosalty Logó

Belga trüffel torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Belga trüffel torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A trüffelkrémhez

A mázhoz

A trüffelekhez

A szóráshoz

Összesen 1159 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A trüffelkrémhez

A mázhoz

A trüffelekhez

A szóráshoz

Összesen 11588 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A trüffelkrémhez

A mázhoz

A trüffelekhez

A szóráshoz

Összesen 367 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1159 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    780 g
  • Telített zsírsav
    459 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    238 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10090.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1877 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    1782 mg
  • Foszfor
    4380 mg
  • Nátrium
    1653 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1064.1 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    106 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4997 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    409 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4889 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1306 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2090 micro
Összesen 11588 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 367 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A trüffelkrémhez

A mázhoz

A trüffelekhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a csipet sót egy tálban összekeverjük.
  2. A csokit olvasszuk meg gőz felett, és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Addig a szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, hozzádolgozuk a friss sajtot, majd egyenként a tojásokat.
  4. A langyosra hűlt csokit, a vaníliaesszenciát és az amarettót is a sajtos-cukros-vajas keverékhez adjuk.
  5. Folyamatos kevergetés mellet adagoljuk hozzá a kakaós-lisztet, és folyamatosan lazítsuk a langyos vízzel.
  6. Lisztezett-vajazott tortaformába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre. (Tűpróba ajánlott, sütő nyitogatása az első 20 percben nem, mert a tészta összeomlik, és akkor az idegeink is.)
  7. Amíg a tészta sül, elkészítjük a trüffel-krémet. A tejszínbe beletördeljük a csokit, felforraljuk. Ha langyosra hűlt belekeverük a két tojássárgát.
  8. Teljesen hidegre hűtjük (3-4 óra minimum a hűtőben) majd kézimixerrel nagyon kemény krémet verünk belőle. (Ha nincs teljesen lehűlve, soha nem fogjuk tüdni olyan keményre verni, hogy megtartsa a tortalapokat!)
  9. Ha a piskóta elkészült, langyosra hűtjük, és legalább három, de inkább négy lapra vágjuk vízszintesen (Ez ugye attól függ, mennyire jön fel a sütőben.)
  10. A krémet a lapok közé kenjük, oldalra és a tetejére nem kell, oda a máz kerül.
  11. A mázhoz felolvasztjuk a csokit gőz felett, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd elkeverjük benne a szobahőmérsékletű vajat, és egyenletesen felvisszük a torta oldalára illetve tetejére. Oldalt beborítjuk a nagyszemű aprított mogyoróval, amit előtte száraz serpenyőben 1-2 percig pirítgattunk, hogy legyen illata.
  12. A trüffelekhez gőz felett felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a vajat és a tejszínt, belecsöpögtetjük az amarettót, majd fokozatosan hozzádolgozzuk a porcukrot és a kakaót.
  13. Várunk, míg formázhatóra hűl. Ez a legnehezebb, met ha még nem elég szilárd, nem tudjuk formázni, ha túlkötött, már nem tudjuk.
  14. Enyhén vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és kakaóporba forgatjuk őket, aztán irány a hűtő egy órára.
  15. Ha teljesen szilárdak, kivesszük őket, melegített késpengét nyomunk az egyik pontjukra, majd azonnal rányomjuk a tortára (Ettől ragad rá, és később nem gurul minden irányba.)
  16. Ha minden trüffel megvan, kakaópot teszünk egy szitába, és nagyon vékonyan meghintjük vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 152
  • Össznézettség: 231963
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ennél finomabb tortát még soha nem ettem, igaz, ennél nehezebbet is ritkán készítettem, mert valahogy mindig az idegösszeomlás szélére akar juttatni. Mikor utoljára csináltam, - a szüleim 25. házassági évfordulójára, februárban - a trüffelkrém hűlését meggyorsítandóan kitettem a hóba tálastul, jól letakarva. Csak arra nem számítottam, hogy az egyébként a kanapéhoz nőtt magyar vizslánk kikéredzkedik, és megtalálja. Mire 5 perc múlva feltűnt az üres hely a szófán, és nagyon rosszat sejtve kirohantam a kertbe, már csak a krém harmada volt az edényben, a maradék kéharmada a vizslában, illetve szétkenve a fején. Kutyamosás után este hatkor nem volt túl vicces újabb 8 dl tejszínt és 25 dkg csokit szerezni. Ráadásul a fényképezőgépemben is lemerült az elem, és ha valahol nem illik azt mondani, hogy "Hé, ne egyétek meg, még le akarom fényképezni" az az ember szüleinek az ezüstlakodalma. Most Lilla barátnőm - nem mondom meg hányadik, mert olyat nem illik - születésnapjára készítettem ezt a tortát. Valószínűleg, annak hogy valahol a közepe táján nem vágtam falhoz krémesül, piskótástul, trüffelestül, Lilla iránti mérhetetlen szeretetem az egyetlen lehetséges magyarázata - na jó, a konyhát sem akartam tovább rombolni, így is bokáig jártam a csokiban. Mert hát kérem ez nem egy egyszerű torta, túl sok részből áll ahhoz, hogy Murphy ne kacsintson be a konyhaablakon. Ennek ellenére érdemes hozzákezdeni, és ha betartjuk a főbb szabályokat, hamarabb elkészül, mint a Luca széke :) A csokis-tejszínt érdemes előző nap elkészíteni, és éjszaka hűteni - így biztosan kemény lesz a krém. Tudom, hogy nem olcsó a rengeteg vaj, tejszín és csoki, de ezt a tortát nem lehet margarinból vagy alacsonyabb kakaótartalmú csokiból megcsinálni, mert szerintem olyan különbség lehet közte, mint a löncshúsos meg a lazacos szendvics között. A sütőt ne nyitogassuk az első 20 percben, mert összeesik a piskóta. Hagyjuk kihűlni rendesen, mert különben nem lehet szeletelni. Ha nem jött fel nagyon, ne erőltessük a négy lapot - hárommal is pont olyan finom. Végezetül: keressünk magunk mellé valakit a konyhába, aki szóval tart, átsegít a holtpontokon, és segít a töménytelen mennyiségű irdatlanul csokis edényt tisztára kóstolgatni, mert ha egyedül csináljuk, hóttuti a csokimérgezés még mielőtt a végére érnénk. :D

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jaj Istenem! Végem...Gyönyör?! A sztori is igen tetszik!:)) Elképzeltem az ezüstlakodalmat, amint azt mondod, nem, még el?bb a fotó!!!:DDD Hát igen, az elég vicces lenne! Nagyon ügyes vagy! Puszi: Mrs Smith

Dacota

Kedves Mrs Smith! Nagyon szépen köszönöm:) Ez volt egyébként az els? alkalom NoSalty-s pályafutásomon, hogy legy?ztem önmagam :) Azért került fel most,és nem februárban :) puszi!

bokine

Ez a story fergeteges :-D El tudom képzelni a kutya fejét csokistól... A tortád gyönyör?, így gyorsan el mentettem. Ígérem egyszer, ha sok id?m lesz, kipróbálom. Bokros Erika

Dacota

Kedves Erika! Örülök, hogy tetszik, sok sikert hozzá! Ahogy nézem a receptjeidet, azért össze fogod hozni :) Üdvözlettel: Nóra

P.

Én csak bólogatok, nem jutok szóhoz még a nevetést?l. :DDD Nagyon jó a sztori, a torta meg....hát az kérem...költemény.

Dacota

köszönöm! Jó sztori fél siker :P Puszi!

Törölt felhasználó

Szuper recept, még a karácsonyi nagy családi party el?tt tartok egy próbát. Tanulva a storyból nem a minisnauzer lányom el?tt fogom h?teni a krémet. Köszi! :)

Dacota

Kedves Onyxnomi! Nem is árt egy f?próba. :) Feltéve, ha nincs a kutyus a közelben :) Üdvözlettel: Nóra

nyamóka

Gyönyör? a torta, és fantasztikusan finom lehet. Szerintem megérte a fáradozást, az összecsokizott konyhát, kutyát! :D Gondolom, a kutyus is meg volt elégedve a krémeddel! :DDD Üdv: Éva

Dacota

Kedves Nyamóka! Köszönöm! Kutyával volt egy pár hetes mosolyszünetünk, de azóta is tudja, hogy krém van/volt a fején: fenyítési jelszó azóta a csoki :) Szép estét! Üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

Nóra ez csodás!Én ilyen szépet biztos nem tudnék.Kutya nincs a közelben de az aprólábú sokadalom biztosan érdekl?dne hajaj nem is tudom kipróbálom-e egyszer.Talán.pusziBogi

Dacota

Kedves Bogi! Biztos, hogy tudnál! F? probléma nálam a türelem nagyfokú hiánya. Akinek meg annyi aprónépe van, mint Neked - és nem gy?zök hozzá gratulálni - annak szerintem nagy a rutinja :) Ha mindenki kap egy üres csokis edényt - garantálom, még a szomszédnak is jut - akkor csönd és béke honol, amíg készül! :) Puszillak!

Törölt felhasználó

teljesen igazad van.aztán festhetjük a lakást:)Persze ez azért nem kifogás.A legkisebb fiam szeret a legjobban kuktálkodni, nemrég megvizsgálta egy tepsi bekészített sütike tartalmát és az a konyha közepén landolt.Szerencsére kelt tészta volt így gyorsan összekapkodtam és ment a süt?be.Mind elfogyott.:))))

Törölt felhasználó

Hát, ma már két tortát kiposztoltam a Facebook-ra szülinapi megemlékezés gyanánt, de ezt most megint ki kell tennem!!! Már tortákkal lesz tele az üzen?falam, ajjjajjj. Ez csodááás! Bár én sosem fogok ilyennek nekiállni, de legalább elképzelem. Nekem is sütött Kiki szakács Barátn?m isteni tortát 2 éve, azt is ajánlom figyelmetekbe, asszem csokitorta címen fut, az is isteni! További kellemes szájnyalogatást a Kedves Nosalty látogatóknak, Dacotának pedig nagy gratula! Üdvözlettel, Kukori és KotkodaAndi

Dacota

Kedves Andi! köszönöm! És hátha egyszer mégis...:) Kiki tortájához volt szerencsém, hmmm...:) Üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

Most pont ez kellett :) Mostanában szerettem volna ilyen trüffel torta receptért körbe nézni, mert nemsokára lesz az egyik barátn?m szülinapja és hát trüffel torta volt a kívánsága. Nagyon jól néz ki és biztos isteni finom, úgyhogy hamarosan el is készítem Köszi a receptet:)

Dacota

Kedves Meme! Nagyon örülök, hogy tetszik, remélem sok örömöd lesz benne Neked, és az ajándékozottnak is! Üdvözlettel: Nóra

Fahéj

Imádom a trüffeltortát! Ezen is látszik, hogy isteni lehet. A sztoridat nagyon át tudtam érezni, mert én hasonlóképp szenvedek mindig a magaméval. De megéri!!! Viszont ezzel azt érjük el, hogy valóban csak különleges alkalmakkor készítjük, így tényleg különlegességnek, és nem mindennapi sütinek számít. Igazi megtiszteltetés annak, aki kapja. Gratulálok hozzá: Fahéj

Dacota

Kedves Fahéj! Köszönöm! Én is így gondolom..egy jól összerakott, tuti brownie is csodás lett volna, de na...hát valami mégis van abban, hogy a sütés f?zés a szeretetünk egyik kifejez?eszköze :) Üdvözlettel: Nóra

OsztriGa

Megmutattam fotelba szoktatott Bátor magyar vizslámnak...azt mondta (asszem..) "Na jó! Duzzogva!!! Szuper a recept, a múltkori trüffel torta (nem emlékszem kié...bocsi) minden díjat bezsebelt...kivéve a Bátor kutyámét, annak nem jutott :))) Ezt is ki kell próbálni. T.

Dacota

Kedves Osztriga! Neked is magyar vizslád van? Az igazából nem is kutya...hanem állatb?rbe bújt ember :D (Csak sokkal-sokkal kedvesebb) A múltkori trüffel Samyé volt :) Remélem, ez is fog ízleni :) Üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

És ahogy tudnak lapítani, amikor rosszat csináltak...:DDD Egy szót nem kell rá szólni, mert mikor ránézel, már tudja mi a pálya!:DDD A húgomnak is magyar vizslája volt, Masninak hívták, s mivel itt lakik a közelben, így szinte a miénk is volt. Tényleg olyan, mintha ember lenne...:DD Pusz: Mrs Smith

illesera

MESTERMUNKA ! Csoda finom lehet ! Bár meg kell mondjam, kicsit elbátortalanított a sztorid, de ezek után csak azért is megpróbálom elkészíteni! Egy észrevétel : egy ilyen mesterm? megérdemli, hogy a leírásában ne legyen ilyen sok sajtóhiba ! Ha van rá mód, kérlek javítsátok ki! köszönettel era

Dacota

Kedves Era! Biztos sikerülni fog, én is összehoztam valahogy :) Észrevétel jogos, korrektúráztam, remélem, minden a helyére került a leírásban! :) Üdvözlettel: Nóra

Éva-Anyóca

Anyám, ez a torta fantasztikus!A story egyszer?en csúcs, és ez a munka igazi mesteri m?remek.Meg tudom én ezt alkotni??Ehhez alapanyagokon kívül, mérhetetlen türelem kell, amit, majdnem te is elvesztettél, pedig nem el?ször készítetted.Els? nekifutás,hm...de lesz, ami lesz, annyi ünnep van az elkövetkezend? két hónapban, ezt is besorolom, méghozzá anyumék házassági évfordulójára, nem kerek, a 46., de biztos sikert aratok vele.Azt hiszem, egyedül leszek, ha beidegesedek, ne vágjam senki fejéhez.A fiamnak meg a Feketeerd? tortát készítem el, ami most került fel ma a receptek közé, ? 16. éves lesz, a Télapó hozta.Köszi a receptet.Éva-Anyóca

Dacota

Kedves Éva! Naná, hogy sikerülni fog, egészen biztos vagyok benne..tudod, én egy elég türelmetlen lány vagyok, ha valaki kicsit nyugodtabb típus, akkor nem lehet baj :) Szüleidnek és a kisfiadnak (aki már nem is kicsi) el?re is gratulálok! üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

Imádom az ilyen sütiket. Eddig a csokisok közül a Sacher volt a kedvencem, de már várom, hogy kipróbáljam ezt is. Már látom, fogyózhatok utánna.:)

Dacota

Kedves Dolcevita! Hát igen, másik ajándékom a torta mellet az volt, hogy nem mondtam el mennyi tejszín és mennyi csoki van benne :) De egyszer-egyszer azért belefér :) Üdvözlettel: Nóra

OsztriGa

Hali, Bátor kutya a negyedik gyerekünk... Imádni való rosszcsont!!! Még csak 9 hónapos, de már most tud mindent, amivel a lábunkról levesz minket. A múltkor veszekedtem a srácokkal, hogy miért olyan rondán vágtak a tepsiben várakozó sütib?l...."Mi???" kérdeztek vissza, ekkor már Bátor nyugodtan aludt a fotelben...mintha mi sem történt volna. Még a technikáján változtatni kell... T.

Törölt felhasználó

:DDDD Ez nagyon jó! Az is tetszik a vizslákban, hogy elég okosak ahhoz, hogy tudják mikor fogadjanak szót...:DD és mikor ne!:D

Dacota

Sajnos a miénk egyáltalán nem gondolja, hogy szót kéne fogadnia...de b?nbánóan néz, akkor meg ki tud haragudni? :) Szörny? anya lesz bel?lem :( Puszi!

OsztriGa

Szerintem meg pont ezért leszel jó szül?!! Haragudni nem is kell... ;) T.

Dacota

Kedves Osztriga! Igen, ez a baj a vizslákkal: iszonyú könny? ?ket elrontani, és amit egyszer megengedtünk nekik, az onnantól természetes :) Egyébként nálunk is a fészekhagyási sokk kezeléseként kapták a szüleim a ?vizslaságát..asszem bevált :) Üdvözlettel: Nóra

Éva-Anyóca

Kedves Dacota!Köszi szépen a biztatást, reménykedem én is nagyon.Az ünnepeltek nevében is köszi!Éva-Anyóca

Hozzávalók

A tésztához

A trüffelkrémhez

A mázhoz

A trüffelekhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?