Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu Szimran konyhájából

Tiramisu Szimran konyhájából
Tiramisu Szimran konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz azt mondja: Tiramisú, és erősen hangsúlyozzák az utolsó szótagot..:) Nos, itt az én egyszerű receptem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sokan nem szeretnek nyers tojássárgáját használni, nos azoknak ajánlom a tejszín változatot: 3 dl felvert habtejszínnel lazítsák a mascarponét. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzünk egy erős espressót, és feloldunk benne 2 kanál cukrot és az amaretto likőrt (de el is hagyhatjuk, ha alkohol nélkül szeretnénk), hagyjuk kihűlni.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük a maradék cukorral, majd hozzákeverjük a mascarponét.
  3. A kihűlt kávéba mártogatjuk a babapiskótákat, és kirakjuk vele a kerámiatálunk alját. A tetejére kenjük a mascarponés krém felét, majd újabb réteg piskóta következik. A tetejét ismét megkenjük a maradék krémmel.
  4. A tetejét megszórjuk kakaóporral, és hűtőbe tesszük 2-3 órára.
  • tepsi mérete: 24×19 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 110
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
118 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

olasz babapiskótás desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

860
babapiskóta 35 db
feketekávé 350 ml
tojássárgája 4 db
cukor 100 g
mascarpone 450 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
amarettó 0.5 dl