r
Nosalty Logó

Epres tiramisutorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Epres tiramisutorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 3676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    208 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    883.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    371 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2018 micro
Összesen 3676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Az összeállításhoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét félig felverjük, majd fokozatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot.
  2. Ha a fehérjét a cukorral kemény habbá vertük, akkor folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárgáját is, és összedolgozzuk.
  3. A lisztet a keverékhez szitáljuk, és óvatosan eldolgozzuk.
  4. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, eloszlatjuk benne a tészta felét, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha elkészült az egyik lap, után a tészta másik felét is ugyanígy elkészítjük, majd hagyjuk őket kihűlni.

A krémhez

  1. A mascarpone krémhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. A tojássárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a még forró cukorszirupot.
  2. A cukorsziruppal fehéredésig keverjük a tojást addig, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl. Ez kb. 10 perc folyamatos keverés jelent. A mascarponét habverővel átlazítjuk, majd folyamatosan hozzákeverjük a tojásos keveréket.
  3. A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd a mikróban pár másodperc alatt megolvasztjuk. A megolvadt zselatinhoz hozzákeverünk két evőkanállal a krémből, jól eldolgozzuk, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és alaposan elkeverjük.
  4. A tejszínhabot keményre verjük, majd ezzel lazítjuk a tojásos-mascarponés-zselatinos masszát.

A locsoláshoz

  1. A sziruphoz összekeverjük a kávét az amerettóval.

Az összeállításhoz

  1. Az összeállításnál egy tortalapot lefektetünk, ezt megkenjük a kávés sziruppal.
  2. Ezután félbevágott eprekkel kirakjuk a tortaforma szélét, majd utána a teljes piskótát kirakjuk eperrel.
  3. Rákanalazzuk a krém háromnegyedét, szépen elegyengetjük, majd ráfektetjük a másik tortalapot. Ezt is meglocsoljuk a kávéval, végül pedig vékonyan bevonjuk a maradék krémmel a torta tetejét, majd hűtőbe tesszük legalább 4 órára.
  4. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21708
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a korábbi tiramisureceptem nyári kiadása, azaz epres változata. Egy fokkal macerásabb, mint a legtöbb hasonló recept, hiszen a piskótát is meg kell hozzá sütni, de egyrészt nem túl bonyolult, másrészt pedig sokkal finomabb lesz tőle.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Az összeállításhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...