Végre itt a padlizsán!

Bár egész évben lehet kapni, a padlizsánnak most jött el a szezonja. Aki szereti, most rogyásig készíthet belőle finomabbnál finomabb fogásokat!

Törökparadicsom, vinete vagy padlizsán: a keleti népek szerint vágykeltő hatással bíró zöldség a nyár végének egyik legnagyobb sztárja. Háztáji piacokon, termelőknél ilyenkor nemcsak a hagyományos lila, de a fehér és fehér-lila változat is megtalálható. Mikor friss és zsenge, még az előzetes sózásra sincsen szükség, így mindegy, hogy krém, rakottas vagy egytálétel készül belőle, meggyorsítjuk a főzést. Úgyhogy elő a padlizsánnal - 17 ötletünk van, hogy mit kezdjetek vele!

  1. 1.

    Dupla sajtos rakott padlizsán

  2. 2.

    Baba ghanoush

  3. 3.

    Török padlizsánsaláta

  4. 4.

    Gyöngykuszkusz padlizsánnal

  5. 5.

    Csőben sült padlizsán cukkinival

  6. 6.

    Padlizsánszeletek serpenyőben

  7. 7.

    Zalook

  8. 8.

    Padlizsános panini

  9. 9.

    Fűszeres padlizsánsaláta

  10. 10.

    Pirított padlizsán curry

  11. 11.

    Diós-túrókrémes padlizsántekercsek

  12. 12.

    Török töltött padlizsán Baklavira konyhájából

  13. 13.

    Caponata - olasz padlizsánragu

  14. 14.

    Bazsalikomos-mentás bulgur

  15. 15.

    Padlizsán snack, vagy mi

  16. 16.

    Pasta alla Norma ricottával

  17. 17.

    Török bárányhúsos pörkölt padlizsánkörettel

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!