Végre itt a padlizsán!

Bár egész évben lehet kapni, a padlizsánnak most jött el a szezonja. Aki szereti, most rogyásig készíthet belőle finomabbnál finomabb fogásokat!

Törökparadicsom, vinete vagy padlizsán: a keleti népek szerint vágykeltő hatással bíró zöldség a nyár végének egyik legnagyobb sztárja. Háztáji piacokon, termelőknél ilyenkor nemcsak a hagyományos lila, de a fehér és fehér-lila változat is megtalálható. Mikor friss és zsenge, még az előzetes sózásra sincsen szükség, így mindegy, hogy krém, rakottas vagy egytálétel készül belőle, meggyorsítjuk a főzést. Úgyhogy elő a padlizsánnal - 17 ötletünk van, hogy mit kezdjetek vele!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek