Végre itt a padlizsán!

Bár egész évben lehet kapni, a padlizsánnak most jött el a szezonja. Aki szereti, most rogyásig készíthet belőle finomabbnál finomabb fogásokat!

Törökparadicsom, vinete vagy padlizsán: a keleti népek szerint vágykeltő hatással bíró zöldség a nyár végének egyik legnagyobb sztárja. Háztáji piacokon, termelőknél ilyenkor nemcsak a hagyományos lila, de a fehér és fehér-lila változat is megtalálható. Mikor friss és zsenge, még az előzetes sózásra sincsen szükség, így mindegy, hogy krém, rakottas vagy egytálétel készül belőle, meggyorsítjuk a főzést. Úgyhogy elő a padlizsánnal - 17 ötletünk van, hogy mit kezdjetek vele!

  1. 1.

    Dupla sajtos rakott padlizsán

  2. 2.

    Baba ghanoush

  3. 3.

    Török padlizsánsaláta

  4. 4.

    Gyöngykuszkusz padlizsánnal

  5. 5.

    Csőben sült padlizsán cukkinival

  6. 6.

    Padlizsánszeletek serpenyőben

  7. 7.

    Zalook

  8. 8.

    Padlizsános panini

  9. 9.

    Fűszeres padlizsánsaláta

  10. 10.

    Pirított padlizsán curry

  11. 11.

    Diós-túrókrémes padlizsántekercsek

  12. 12.

    Török töltött padlizsán Baklavira konyhájából

  13. 13.

    Caponata - olasz padlizsánragu

  14. 14.

    Bazsalikomos-mentás bulgur

  15. 15.

    Padlizsán snack, vagy mi

  16. 16.

    Pasta alla Norma ricottával

  17. 17.

    Török bárányhúsos pörkölt padlizsánkörettel

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek