Nosalty Logó

Diós-túrókrémes padlizsántekercsek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Diós-túrókrémes padlizsántekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A padlizsánhoz

A krémhez

Összesen 237 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A padlizsánhoz

A krémhez

Összesen 945 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A padlizsánhoz

A krémhez

Összesen 133 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 237 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1510.7 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 945 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.7 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A krémhez

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A megtisztított padlizsán végeit lecsapjuk és hosszanti irányban körülbelül 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk a tojásgyümölcsöt.
  2. A szeletek mindkét oldalát besózzuk, szűrőbe tesszük és legalább fél órán át állni hagyjuk. (Ez idő alatt levet enged.) 30 perc elteltével bő vízben lemossuk a padlizsánt és konyhai törlővel megszárítjuk. Olívaolajjal megkenegetjük a szeleteket és kontakt grillsütőben vagy parázsló faszén felett pár perc alatt megsütjük.
  3. A krém elkészítése: a túrót finom lyukú szitán egy kanál segítségével áttörjük és egy tálban simára keverjük az összes többi hozzávalóval. (A dió még finomabb, ha előzetesen száraz serpenyőben illatosra pirítjuk)
  4. A grillezett padlizsánszeleteket megkenjük az ízesített túrókrémmel és feltekerjük. (Díszítésképpen tehetünk a tekercsek tetejére egy csepp krémet, ültethetünk rá egy fél dióbelet, végül vékonyra vágott mentalevéllel megszórhatjuk.)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 35407
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Néhány évvel ezelőtt vendégeknek készítettem hasonló előételt. Pontosan nem tudtam visszaidézni az akkori fogást, így most improvizálva született a töltelék. Gyors, egészséges vendégváró falatkák.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jó kis recept kipróbáltam már, igazán jó ötlet: t?ró+krémsajt+dió a padlizsánban. Gratulálok!!

Petra

örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Nem értem hogy eddig miért nem készítettem el ilyen formán a padlizsánt... isteni finom!

libaláb

Remek kis vendégváró falatkák, még a gyerekek is megették így elkészítve a padlizsánt, ami nagy szó! :)

Edori

Még nem próbáltam, de már a hozzávalók és az elkészítés olvasásakor összefutott a nyál a számban! Isteni lehet, tutira kipróbálom! Nagyon köszi az ötletet!

Törölt felhasználó

Nem tudom miért, nekem nem igazán jött be. :( Azon gondolkodom hogy lehet nem jól sütöttem meg a padlizsánt, vagy nem sóztam meg eléggé a tölteléket, de ilyen savanykás édeskés íze volt az egésznek. Sajnálom, mert azt hittem ízleni fog.

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek