Kevésbé árt a diétádnak, ha újramelegíted a tésztát és a krumplit

Ha egyszerűen képtelen vagy a diétád alatt lemondani a krumpliról és a tésztáról, van egy jó hírünk: nem is kell, csupán újra kell melegítened őket!

A diéta egyik legnehezebb része, hogy le kell mondj olyan dolgokról, amiket imádsz. Ilyen például a krumpli vagy a tészta is. Vagyis eddig ezt hihetted, ugyanis egy tanulmányból kiderült, hogyha újramelegíted őket, akkor beleférhet a diétádba a krumpli és a tészta is.

Egy kutatás alapján kiderült, hogy ha a másnapos, kihűlt tésztát vagy krumplit esszük a friss és forró helyett, segíthetjük az ideális testsúly elérését. Amikor szénhidrátot fogyasztunk, az a bélrendszerünkben lebontva cukorként szívódik fel, ami megemeli a vércukorszintet. Viszont „amikor a főtt szénhidrátok, a tészta, krumpli és rizs már kihűlt, a bennük található egyik rosttípus, a vízben nem oldódó keményítő mennyisége megnő”, folytatta Rhiannon Lambert dietetikus, tápanyagszakértő, hozzátéve, hogy a vízben nem oldódó keményítőt lassabban emésztjük meg, így elindul a fermentálás folyamata a bélrendszerünkben – írja a marieclaire.hu.

A vízben nem oldódó keményítőt tartalmazó étrend azért jó, mert nem alakul olyan gyorsan cukorrá, mint más szénhidrátok

– mondta a szakértő. Persze ez nem azt jelenti, hogy hidegen kell megenned, hiszen szerencsére ez a fajta keményítő akkor is megmarad az ételben, ha felmelegítjük a maradékot, mielőtt megennénk. Ez azt jelenti, hogy a szénhidrát rosttartalma megemelkedik, így nem ugrik meg hirtelen a vércukorszinted evés után.

Tehát, ha nagyon nem bírsz lemondani a tésztáról vagy a krumpliról, akkor bátran vesd be, hogy elkészíted a fogást, amire vágysz, majd hagyod kihűlni, és újramelegíted.

Forrásunk volt.


Még több a fogyásról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek