Kevésbé árt a diétádnak, ha újramelegíted a tésztát és a krumplit

Ha egyszerűen képtelen vagy a diétád alatt lemondani a krumpliról és a tésztáról, van egy jó hírünk: nem is kell, csupán újra kell melegítened őket!

A diéta egyik legnehezebb része, hogy le kell mondj olyan dolgokról, amiket imádsz. Ilyen például a krumpli vagy a tészta is. Vagyis eddig ezt hihetted, ugyanis egy tanulmányból kiderült, hogyha újramelegíted őket, akkor beleférhet a diétádba a krumpli és a tészta is.

Egy kutatás alapján kiderült, hogy ha a másnapos, kihűlt tésztát vagy krumplit esszük a friss és forró helyett, segíthetjük az ideális testsúly elérését. Amikor szénhidrátot fogyasztunk, az a bélrendszerünkben lebontva cukorként szívódik fel, ami megemeli a vércukorszintet. Viszont „amikor a főtt szénhidrátok, a tészta, krumpli és rizs már kihűlt, a bennük található egyik rosttípus, a vízben nem oldódó keményítő mennyisége megnő”, folytatta Rhiannon Lambert dietetikus, tápanyagszakértő, hozzátéve, hogy a vízben nem oldódó keményítőt lassabban emésztjük meg, így elindul a fermentálás folyamata a bélrendszerünkben – írja a marieclaire.hu.

A vízben nem oldódó keményítőt tartalmazó étrend azért jó, mert nem alakul olyan gyorsan cukorrá, mint más szénhidrátok

– mondta a szakértő. Persze ez nem azt jelenti, hogy hidegen kell megenned, hiszen szerencsére ez a fajta keményítő akkor is megmarad az ételben, ha felmelegítjük a maradékot, mielőtt megennénk. Ez azt jelenti, hogy a szénhidrát rosttartalma megemelkedik, így nem ugrik meg hirtelen a vércukorszinted evés után.

Tehát, ha nagyon nem bírsz lemondani a tésztáról vagy a krumpliról, akkor bátran vesd be, hogy elkészíted a fogást, amire vágysz, majd hagyod kihűlni, és újramelegíted.

Forrásunk volt.


Még több a fogyásról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...