Diétásnak hitt étkezési szokások, amelyektől többet ehetsz

Az életmódváltás tele van rengeteg buktatóval, amik gyakran a helytelen étkezési magatartásokból fakadnak. Most mutatunk 3 olyan szokást, amelyek miatt többet ehetsz, mint egyébként tennéd.

A diéta alatt senki sem szeret éhezni, mindenki arra vágyik, hogy az egészségesebb, fogyókúrás ételekkel jól is lakjon. Akadnak azonban olyanok is, akik a fogyás érdekében olyan súlyos változásokat vetnek be, amik miatt csak még éhesebbek lesznek, és többet esznek. Mutatjuk, melyek azok az diétásnak hitt étkezési szokások, amiket érdemes elkerülnöd a fogyókúrád alatt.

Egészségesnek hitt étkezési szokások, amiktől többet ehetsz

Kimarad a reggeli

Teljesen mindegy, hogy azért marad ki a reggeli, mert nem vagy éhes, vagy mert spórolnál a kalóriákkal, ezzel nagyon rosszat teszel a fogyókúrádnak. A reggeli kihagyása lassíthatja az emésztésedet, és könnyen előfordulhat, hogy később bepótlod a kalóriákat, sőt akár többet is ehetsz a nap végére, mint alap esetben tennéd.

Egy felmérés szerint, aki a nap elején legalább 13 grammnyi fehérjét tartalmazó reggelit elfogyasztott, az kevésbé lesz kívánós a nap további részében, és legalább 20 százalékkal kevesebb kalóriát fogyaszt el, mint a reggelit kihagyók.

Egészségesből bármennyit?

Könnyedén előfordulhat, hogy többet eszel, mint kéne. A legtöbben pontosan tisztában vannak azzal, miket kell enni az egészséges fogyás érdekében, azonban elméretezik az adagokat. Az egyik legnagyobb tévhit, hogy az egészséges ételek korlátlan mennyiségben fogyaszthatóak. Adagold ki a fogásokat, és ha lehet, ne egyél dobozból vagy zacskóból, hiszen így nem látod a mennyiséget.

Trükközöl

Ha vágysz egy szelet csokira, akkor gyorsan bekapsz egy almát? Igaz, hogy alacsonyabb kalóriatartalmú, a sóvárgásod a csoki után nem szűnik majd meg. (Egyébként néhány kocka még a legszigorúbb diétás étrendekbe is belefér.) Jelölj ki hetente egy alkalmat, amikor falatozhatsz a megkívánt ételekből. Ha alapvetően szigorúan betartod a diétádat, akkor semmilyen problémát nem okozhat egy csalónap.

Forrásunk volt.


Még több fogyókúra:

Címlapról ajánljuk

További cikkek