Ezeket edd reggelire, ha úgy érzed, nem az igazi a memóriád

Mindennek, amit megeszel, komoly hatása van az agyadra – éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mivel kezded a napot, ez ugyanis rányomhatja a bélyegét arra, hogy működik a memóriád a következő órákban.

Az agyunk mindig „jár” – éppen ezért folyamatosan üzemanyagra van szüksége. Emiatt sem mindegy, hogy mit eszel reggelire, hiszen a bevitt tápanyagok és kalóriák azok, amelyek feldolgozva végül az agynak adnak energiát. Ha jól csinálod, támogathatod, hogy minél hatékonyabban működjön, ha meg rosszul, hátráltathatod, ami agyköddel, fáradtsággal és memóriazavarokkal párosulhat, főleg hosszú távon. Az alábbi ételek támogatják az agy működését a megfelelő mikrotápanyagokkal, így javítja a memóriádat. Nézzük, mit kell fogyasztanod reggelire a jó memóriáért.

Zab

Nem hiába folynak lassan a csapból is a különlegesebbnél különlegesebb zabkásareceptek. A rendszeres zabfogyasztás számos egészségügyi előnnyel járhat, például csökkenti a gyulladást a szervezetben, segít az egészséges glükózszint fenntartásában, és javítja a bélrendszer egészségét. Magas rosttartalma pedig szintén támogatja az agyat. A Tsukuba Egyetem egy friss tanulmánya szerint a rostdús étkezés segít a demenciahajlam csökkentésében.

Áfonya

Tökéletes párost alkot a zabbal, és ugyanúgy támogatja az agy működését: kimutatták, hogy a gyakori áfonyafogyasztás egy szinten védhet az Alzheimer-kórral szemben. A pozitív hatások a flavonoidjainak köszönhetők, amelyekről állatos kísérletekben kiderült, hogy javítják a kognitív képességeket.

Dió

Készül a tökéletes zabkása: a diófélékben található ómega-3 zsírsavak segítik a sejtmembrán megfelelő és hatékony működését, valamint a sejtek közötti kommunikációt. Ez nyilvánvalóan az agynak is előnyére válik. Ezen kívül a dió a magvakhoz képest sok fehérjét, E-vitamint és antioxidánsokat is tartalmaz, amelyekről ismert, hogy csökkentik a gyulladást a szervezetben, és lassítják az öregedési folyamatokat.

Tojás

A leghíresebb és legnépszerűbb reggeli-alapanyag bizony az agynak is hasznos: amellett, hogy tele van fehérjével, ami egész nap stabilan tartja a vércukorszintet, a tojássárgája számos tápanyagot tartalmaz, mint például a kolin (kritikus az agy egészsége szempontjából) és az ómega-3 zsírsavak, amelyek előnyös tulajdonságairól az előbb írtunk.

Forrásunk volt.


Még több reggeli:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Lehet, hogy téged is ez az egyszerű dolog akadályoz a...

A fogyás alapvetően nehéz műfaj, hiszen a helyes táplálkozás mellett a rendszeres testmozgásra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, ha látványos eredményeket szeretnénk. De mégis mi a helyzet akkor, ha minden próbálkozásunk ellenére mégsem sikerül a várva várt álomsúlyt elérni?