Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus francia omlett

Klasszikus francia omlett
Klasszikus francia omlett
6 perc / előkészület: 3 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus francia omlettnek a technikáján van a lényeg!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen más zöldfűszerrel elkészíthető. 

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy mélyebb tálba ütjük. Villával jól felverjük úgy, hogy habos legyen - teljesen össze kell törni, nem szabad, hogy a fehérje egyben maradjon, mert kicsapódik sütéskor.
  2. A snidlinget apróra vágjuk, hozzáadjuk a tojáshoz, sózzuk, borsozzuk.
  3. A serpenyőt előmelegítjük. Ha már jó forró, akkor adjuk hozzá a vajat. Ha felolvadt és kicsit habos, de még nem barna, akkor beleöntjük a tojást.
  4. Várunk egy percet, míg kicsit megszilárdul, majd óvatosan huzigatni kezdjük, hogy mindenhol átsüljön, de krémes maradjon.
  5. A serpenyőt kicsit megbillentjük az egyik irányba, hogy a folyékony massza nagy része oda folyjon. Így tartjuk, majd ha már eléggé megszilárdult, a vékonyabb oldalt ráhajtjuk, és a serpenyőből kivéve azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 62 404
elküldve: 0
receptkönyvben: 117
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1000 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
mikor: mindig, reggeli
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

omlett, snidlinges omlett

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

147
tojás 3 db
snidling 0.25 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 dkg