Mindentudó muffinsütő

Tíz éve megvettük az első muffinsütőnket, és azóta is szorgosan használjuk a kis angol sütik készítésére. De mire lehet még felhasználni a 12 mélyedéses, speciális tepsit?

Nem, nem arra gondoltunk, hogy ezzel idomítsuk életünk párját, bár... És nem is arra, hogy ültessünk bele virágot. De ha már van egy praktikus, apró részekre osztott tepsi a konyhánkban, miért használnánk kizárólag muffinok gyártására? Egy kis kreativitással a legegyszerűbb, legolcsóbb ételt is jópofa formában tálalhatjuk segítségével! Hiszen, ha jól belegondolunk, a muffin sem más, mint egy izgalmasan tálalt, egyszerű kevert tészta.

Húst a formába!

Könnyen átsülő, lazán formázható húsok gusztusosabbá tételére például tökéletesen alkalmas a muffinsütő. Bármilyen fasírt, amit normál esetben bő olajban sütnénk, bebűzölnénk vele a konyhát, és rongálnánk vele az egészségünket, egészen új dimenzióba kerülhet, ha igazságosan elosztjuk a 12 formában, és sütőben sütjük meg. A csirkemell szintén alkalmas erre az eljárásra – ha kibéleljük vele a formát és megtöltjük zöldséggel vagy rizzsel, nemcsak egy komplett fogást kapunk, hanem garantáltan ízlésesebben tálalhatjuk, mint valaha! A baconkosárban sült zöldség, máj vagy aszalt gyümölcs is tökéletes választás, és higgyétek el, ha egyszer nekiálltok kísérletezni, többet abba sem tudjátok majd hagyni!

Icipici rakottasok

A konyhavilág is minilázban ég. A menő éttermek mintha csak versengenének, hogy minél kisebb adagokat adjanak (minél nagyobb tányéron). A minikultusz persze érhető: hiszen annyira jópofa! Na, meg azt se felejtsük el, hogy az egyik leghatékonyabb fogyókúrás módszer, ha csökkentjük napi adagjainkat. Akár fogyni vágyunk, akár a családunkat akarjuk meglepni egy új köntösbe bújtatott, jól ismert fogással, a muffinforma jó szolgálatot tesz. Próbáljátok ki egyszer a rakott krumplit, rakott kelt, rakott zöldséget vagy lasagnét miniatűr formában! Esetleg a reggeli rántottánkat vagy bundáskenyerünket. Sütés után könnyedén kifordítható, kedvünkre díszíthető, egyszerű, mégis különleges fogással lephetjük meg szeretteinket.

Tortával és felfújttal töltve

A tortákat is lekicsinyíthetjük, bizony ám! Különösen jó ötlet a muffinsütőben készített sütés nélküli torta, ha nagyon nagy rohanásban vagyunk. A zselatin könnyebben összetartja a kisebb tortákat, így hamarabb is tálalhatunk. Édes tésztarakottasok, mini máglyarakás, habkönnyű felfújtak – mindent elkészíthetünk a muffinsütőben. Ha eddig nem ez volt a kedvenc konyhai eszközünk, ezután garantáltan ez lesz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!