Mindentudó muffinsütő

Tíz éve megvettük az első muffinsütőnket, és azóta is szorgosan használjuk a kis angol sütik készítésére. De mire lehet még felhasználni a 12 mélyedéses, speciális tepsit?

Nem, nem arra gondoltunk, hogy ezzel idomítsuk életünk párját, bár... És nem is arra, hogy ültessünk bele virágot. De ha már van egy praktikus, apró részekre osztott tepsi a konyhánkban, miért használnánk kizárólag muffinok gyártására? Egy kis kreativitással a legegyszerűbb, legolcsóbb ételt is jópofa formában tálalhatjuk segítségével! Hiszen, ha jól belegondolunk, a muffin sem más, mint egy izgalmasan tálalt, egyszerű kevert tészta.

Húst a formába!

Könnyen átsülő, lazán formázható húsok gusztusosabbá tételére például tökéletesen alkalmas a muffinsütő. Bármilyen fasírt, amit normál esetben bő olajban sütnénk, bebűzölnénk vele a konyhát, és rongálnánk vele az egészségünket, egészen új dimenzióba kerülhet, ha igazságosan elosztjuk a 12 formában, és sütőben sütjük meg. A csirkemell szintén alkalmas erre az eljárásra – ha kibéleljük vele a formát és megtöltjük zöldséggel vagy rizzsel, nemcsak egy komplett fogást kapunk, hanem garantáltan ízlésesebben tálalhatjuk, mint valaha! A baconkosárban sült zöldség, máj vagy aszalt gyümölcs is tökéletes választás, és higgyétek el, ha egyszer nekiálltok kísérletezni, többet abba sem tudjátok majd hagyni!

Icipici rakottasok

A konyhavilág is minilázban ég. A menő éttermek mintha csak versengenének, hogy minél kisebb adagokat adjanak (minél nagyobb tányéron). A minikultusz persze érhető: hiszen annyira jópofa! Na, meg azt se felejtsük el, hogy az egyik leghatékonyabb fogyókúrás módszer, ha csökkentjük napi adagjainkat. Akár fogyni vágyunk, akár a családunkat akarjuk meglepni egy új köntösbe bújtatott, jól ismert fogással, a muffinforma jó szolgálatot tesz. Próbáljátok ki egyszer a rakott krumplit, rakott kelt, rakott zöldséget vagy lasagnét miniatűr formában! Esetleg a reggeli rántottánkat vagy bundáskenyerünket. Sütés után könnyedén kifordítható, kedvünkre díszíthető, egyszerű, mégis különleges fogással lephetjük meg szeretteinket.

Tortával és felfújttal töltve

A tortákat is lekicsinyíthetjük, bizony ám! Különösen jó ötlet a muffinsütőben készített sütés nélküli torta, ha nagyon nagy rohanásban vagyunk. A zselatin könnyebben összetartja a kisebb tortákat, így hamarabb is tálalhatunk. Édes tésztarakottasok, mini máglyarakás, habkönnyű felfújtak – mindent elkészíthetünk a muffinsütőben. Ha eddig nem ez volt a kedvenc konyhai eszközünk, ezután garantáltan ez lesz!

Címlapról ajánljuk

További cikkek