Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsmuffin

Húsmuffin
Húsmuffin
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (62)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már megint csirke, tudom... Úgy tűnik, lassan én leszek a csirkemell-felelős ezen az oldalon, de a Kedvesem az oka. :-)
Nem hagyott nyugodni a muffinforma kontra hús kombináció, ezért most ezt találtam ki. El is fogyott ma délben.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A töltelékhez

ajánlat

Bármilyen töltelékkel ajánlom, mindenkinek a fantáziájára van bízva. Én például el tudnám képzelni csak sajt töltelékkel, mondjuk "quattro formaggi"-módra. Lelki szemeim előtt látom, ahogy a "húsbarlang"-ból kifolyik a négyféle sajt...hmmm!
Meleg előételként is adható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és margarinnal kikent muffinformába helyezzük. Jól belenyomkodjuk, hogy felvegye a mélyedés formáját. A kilógó hússzélekre még szükségünk lesz.
  2. A hagymát apróra vágjuk, rövid ideig dinszteljük, rátesszük a zölborsót, majd pár percig dinszteljük. Hűlni hagyjuk.
  3. A kukoricát kevés étolajon felforrósítjuk és hűlni hagyjuk.
  4. A rizst sós vízben megfőzzük, 1 evőkanál étolajon megfuttatjuk, még sózzuk, ha kell, és bazsalikommal fűszerezzük.
  5. A sütőforma hússal kibélelt mind a 12 mélyedésébe először vékony réteg reszelt füstöltsajtot szórunk, majd 1-1 evőkanál borsót, végül 1-1 evőkanál rizst kanalazunk rá. Ha 6 mélyedés megtelt, ugyanígy járunk el a sárga töltelékkel is: reszelt sajt, kukorica, rizs.
  6. A megtelt formákra ráhajtogatjuk a kilógó hússzéleket, hogy jól befedje a tölteléket, majd kevés olívaolajjal megkenjük a húsmuffinok tetejét (azaz az alját).
  7. Forró sütőben addig sütjük, míg a hús enyhe pírt kap. (Ne száradjon ki!)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 932
elküldve: 31
receptkönyvben: 914
elkészítve: 15/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Makkermanó

Mióta szakács: 2010.08.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött csirkemell

Hozzászólások (62)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mircina
mircina Sun, 2012-03-04 13:44

Köszönöm szépen a receptet ma ez volt nálunk az ebéd nagyon finom és mutatós:)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-08-15 15:02

Kedves Hajni! Nagyon örülök, h. ízlett! Külön gratula a sajtmártáshoz, az tényleg nagyon megy hozzá. :-) Remélem, találsz még más neked tetsző kajákat is a receptjeim közül, és hasonló sikert érsz el velük! Szép napot: Gabi

nyihaj
nyihaj / nyihaj Mon, 2011-08-15 14:57

Kedves Gabi!

Ez vmi zseniális ötlet!!! Tegnap láttam meg az oldalon, ma meg is csináltam! Csúúúcs! A borsós variációt csináltam meg, ill. a gyerekeknek a klasszikus sajt-sonka, ill. ananászos tölteléket tettem bele. Zöldkörettel, sajtmártással - isteni lett! Kösziiii! hajni

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2011-06-23 16:00

Kedves Ági! Nagyon szépen köszönöm a dicséretet! Igyekszem mindig valami újjal előrukkolni, és nagy örömmel tölt el, ha másnak is tetszenek a receptjeim. Remélem, sok olyat találsz köztük, amit majd elkészítesz és ízlik is! Üdv: Gabi

Nyafi
Nyafi Sat, 2011-05-21 23:57

Szia Gabi!
Megmondanád Nekem, hogy ez a mennyiség 12 muffinhoz elég vagy 6-hoz?
Nagyon ötletes, megpróbálom valahogy összekombózni ezt és a sajtos húsmuffinodat, remélem menni fog!
Szép estét!
Üdv:
Nyafi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2011-05-22 11:00

Kedves Nyafi! Örülök, h. kipróbálod a receptemet, és remélem meg leszel elégedve az eredménnyel!Ahogyan azt egy kedves segítő már megírta neked, ez a húsmennyiség 12 mélyedésre elegendő, de hogy biztos ne fordulhasson elő, h. kevés a hús (mert a klopfolásnál esetleg véletlenül kiszakad, és használhatatlanná válik), tegyél hozzá még egy fél cs.mellfilét. Amikor a kilógó hússzéleket ráhajtod a töltelékre, akkor lappogasd el, ne dudorodjon ki, különben nem áll majd meg tálaláskor. Sok sikert, és jelezz majd, h. ízlett-e. Szép napot: Gabi

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-10-27 10:02

Kedves Gabi, nagyon nagyon várjuk a négysajtos csirkemuffint. Én legalábbis megszavazom! Előre is köszi. Puszi, Edit.

Samy
Samy / Samy Tue, 2010-10-26 22:20

De jó, ez nagyon ötletes :) Miért nem én találtam ki??? :DDD Gratulálok, nagyon kreatív vagy ;) Üdv, Samy

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2010-10-27 07:28

Szia Samy! Úgy sejtem, te is élen jársz kreativitásban. Én legalábbis sokszor megcsodáltam már gusztábbnál gusztább étkeidet, és főleg a sütijeid varázsoltak el. Mára maradt még az amcsi palacsintából, az lesz a nap fénypontja ma este is. :-D Szóval szívesen átengedném neked a húsmuffint. :-))) Szép napot: Gabi

Samy
Samy / Samy Wed, 2010-10-27 19:33

Szia Gabi! De aranyos vagy, köszi :)) Majd én is jól kitalálok valami ötleteset ;) Jó étvágyat a vacsihoz ;) Üdv, Samy

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2010-10-29 08:58

Szia Samy! Várom az ötleteidet! Jelentem, már rég elfogyott az a kis mascarponés, de még mindig vágyom rá. :-))) Szép napot neked: Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-10-26 20:52

Kedves Gabi! Nagyon szépen köszi a receptet, és ha kell, gyere fel ötször is, ha egyszer finom ételt készítesz.Szerintem.Azonban a véleményednek, nagyon örülök, igazán jól esett és nagyon-nagyon köszönöm.Tényleg, most NAGYON rám fér!Puszi érte!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-10-26 20:50

Kedves Gargoyle! Isteni,amit írtál, a virtuális nyakoncsapásról, de én is benne vagyok. A dalai lámás megjegyzésben is igazad van.Egy alkalommal írtam kissé durvább minőségben,azaz megkértem a recept íróját, hogy világosítson fel, mi az a gyümölcs,a recept nevében,mert én nem tudom.Hangvételem nem tetszett, és igaza volt, szégyellem magam, utólagosan is, nekem se tetszettem,azaz magamnak se, és bosszantott a bunkóságom.Azóta, mivel tudom, milyen rossz érzés, ha valaki rosszat mond, én is kerülöm, de valaki engem is igencsak szokott piszkálni, egy-két receptemben már lehurrogott, hogy mit teszek bele és mennyit, szóval ritka rossz érzés.Hiába mondod el, hogy te ezzel a fűszerrel tanultad, vagy próbáltad ki, vagy ezt a nyersanyagot szereted használni, mindegy, csak beleköt.És ebből tudom, hogy ennek az emberkének, bár receptjét még életemben nem olvastam itt, nem lesz jó semmi, amit írni fogok.A piszkálódása azonban rosszul esik.Ezért adok igazat, a dalai lámás megállapításodról, -nagyon igaz.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-10-26 20:21

Kedves Gabi!
Ez valami eszméletlenül ötletes! És szép is! Gratulálok!
Üdvözlettel: Fahéj

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-10-26 18:40

Jelentkezem én is a szavazatommal!:))) Nagyon ötletes! Az a sajtos változat meg olyan lenne mint a csokivulkán süti, csak husi-sajt vulkán változatban...:D Pusz: Mrs Smith

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2010-10-26 18:13

Szia Makkermanó! :) Én csak most értem ide, de még időben, hogy leadjam a szavazatomat! :D
Szuper ez az ötlet, én is el tudom képzelni az ünnepi asztalunkon, nagyon fini lehet, és mutatós is! :)
Bátran tedd fel a sajtos változatot, azt is szeretni fogjuk! :D Nagyon kreatív vagy!
Jaaa, és kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel elküldtem az emilt! :D
Puszi: Éva

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2010-10-26 18:55

Szia Éva! :-D Olvastam az emilt, nagyon örülök, h. végre írtál, és a fotókkal kellemes meglepetést szereztél nekem! :-))) Holnap megy a válasz, ui. én grafomán vagyok, általában kisregényeket írok emil gyanánt. Mrs. Smith tudna erről mesélni... :-DDD Örülök, h. neked is bejön a húsmuffin! Puszi: Gabi

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2010-10-26 19:13

Jaj, én nagyon örülök a kisregényeknek, mert én meg szeretek olvasni! :) Egyébként én is hajlamos vagyok sokat írni, még olyankor is, amikor igyekszem visszafogni magam. Szerintem most is így volt! :))) Na, igen, itt most én is Mrs Smith-re kell, hogy hivatkozzak, velem is ez lehetett a tapasztalata, kisregényt kapott tőlem is! :DDD Puszi: Éva

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-10-26 18:42

Az emilezésetekről jut eszembe, bocs, hogy ebbe beleszólok, de arra azért kíváncsi vagyok, hogy mi lett a végeredmény, hogy a szomszéd utcában laktok-e...:DD Mrs Smith

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2010-10-26 19:05

Szia Mrs Smith! :-DDD A fején találtad a szöget, a csokivulkán-húsvulkán tényleg jó asszociáció. Csak úgy sorjáznak a szavazatok, azaz a mai menő (án nekem nem tetsző) kifejezéssel élve "lájkolják" sokan a sajtos változatot is. Nem tehetek mást, meg kell sütnöm, aztán megosztom veletek. :-)
Nyamóka nem a szomszéd utcában lakik, de nagyon jól ismerem azt a környéket, ahol ő él. Viszont ami az ő hivatása, az az én egyik hobbim, szóval lesz miről dumcsiznunk. :-)))
Szép estét, puszi: Gabi

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2010-10-26 17:08

Ötletes a recept,várom a sajtosat is!Akkor már csak 999 szavazat hiányzik?:)
üdv:Zuzu

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-10-26 15:47

Hát kedves Gabriella ! / háttal nem kezdünk mondatot :)) / A kreativitásod a csillagokat veri . Az életben nem jutott volna ilyesmi az eszembe. Csak Gratulálni tudok ehhez a recepthez. Karácsonykor azt hiszem megint hátast fog dobni a családom a főztömre , mert már tudom , hogy ezt fogom készíteni. Négyen vagyunk testvérek és karácsonykor mindnyájan egy napon elmegyünk az édesanyánkhoz és mindenki visz valami ételt ./ kb 25 főre nem főzhet egyedül az anyukánk / Tavaly csirke kuglófot készítettem az is tetszett Nekik. Légy szíves addigra tedd fel a sajtos változatot is ????!!!!!! légyszíííí.. légyszíííí... !!!!!!!!!!! Ha valaki ír rá valami rosszat, mi majd megvédünk. Különben is demokrácia van vagy mi fene? A többség dönt :)))))))))))))))))))))))))) Üdv Edit

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2010-10-26 16:33

Szia Edit! Ha te kuglófot készítettél csirkemellből, akkor az az én húsmuffinom anyukája! Ugyanaz az ötlet nagyban; egymás mellé kellene tenni őket, a tyúk meg a csirkéi néven! :-DDD Szívesen kipróbálnám a te receptedet. Fent van? Nagyon kedves dolog, h. mindenki visz valami finomságot Édesanyádhoz, biztos jó kis együttlétek ezek. Ígérem, felkerül a sajtos verzió is, bár a többség még nem nyilatkozott, több mint 1000-ren még hallgatnak. :-DDD Na jó, viccet félretéve tényleg engedek a kedves nyomásnak, és megsütöm a sajtosat is. Szép estét neked: Gabi

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-10-26 16:41

Kedves Gabriella ! Én nem raktam még fel , de már nem is fogom mert a Erika / bokine / megelőzött. Hasonló az én receptem is csak én raktam bele aszalt szilvát egy soron ,ezzel tettem karácsonyossá :)) Próbáld ki mert nagyon jó az is. Üdv Edit

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-10-26 15:27

Én csak csendben jegyzem meg, hogy ha bárki kötöszködni fog veled, amiért felteszed a sajtosat, majd jól nyakon csapom virtuálisan. :-p
Én is magamra vettem, amikor kötöszködni kezdtek velem, de rájöttem, hogy felesleges olyanokkal vitatkozni, akik csak piszkálódásból írják, amit írnak. Legyen az az ő bajuk, hogy nem tudnak másképp hozzászólni egy jó recepthez.
Mondok egy jobb trükköt: a Dalai Láma is azt mondja, legyenek az ilyenek mind tanító mestereink - ők előzékenyen megmutatják nekünk, hogyan nem szeretnénk mi viselkedni. Ezért köszönettel tartozunk nekik. :-) Én azóta mindig erre gondolok és már csak mosolygok az ilyeneken. Tedd Te is ezt.
Szóval, hol az a 4sajtos csirkemuffin?

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2010-10-26 16:23

Szia Eszter! A Dalai Lámának nagyon igaza van. Tőle függetlenül nem egyszer mondtam már magamnak, h. a negatív megnyilvánulások bármilyen téren csak erősítenek. Jó is, h. vannak ilyenek, mert így v. úgy, de tanulni lehet belőlük. Lehet igazságtartalmuk is, és akkor elgondolkodtatnak, de lehet rosszindulatú megnyilvánulás is, ami viszont arra sarkall, h. én magam jó és kedves maradjak. :-)
Egy ideje én is csak mosolygok a korlátolt gondolkodásúakon. Szerencsére itt nálatok még nem kaptam rosszalló megjegyzéseket, csak sok-sok dicséretet és segítséget. :-)
Nincs mese, jön a quattro formaggi is valamikor! Puszi: Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-10-26 14:51

A saját recepted adta ötlet, a sajtos, a sajátod.Nem koppintás!!Tedd fel.Aki nem értékeli, az ne nézze,slussz!!Ennek a csodának, a húsos töltelékes muffinodnak a neve már megálljt parancsolt, a képen ledöbbentem, csodás és élvezetes, és be kell vallanom, csorgott a nyálam......,a színeket meg imádom, főleg ilyenkor,ősszel és télen.Szóval, a hozzávalók, meg már csak hab a tortán.Receptek közt, sőt barátnőmnek el is küldöm.Sajtosat feltenni,legyél szíves!!!Csirke jöhet, minden változatban és mennyiségben!!Puszi érte.Szép napot:Éva-Anyóca

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2010-10-26 16:16

Kedves Éva-Anyóca! Jól van, jól van, nem koppintás, csak továbbgondolás. :-))) De ilyen alapon akkor bármilyen töltelékkel feltehetném akár 10 alkalommal. Én azért írtam az ajánlatban is, h. a fantáziára bízom, ki mivel tölti meg (pl. gombával), mert akkor nem kell erre az oldalra sokszor feltenni uazt az alapötletet. Nagyon jól esik a sok dicséret, és külön örülök, h. neked is tetszik! Sok erőt és vidámságot kívánok neked a problémák ellenére, mert tudom, h. az most jól jön! Puszi: Gabi

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-10-26 14:30

Gabika!!!!!A saját recept miért lenne koppintás?Sose félj itt vagyunk!Maria,Juci,Eszter,Éva-anyóca Edit én soroljam még?Mi eddig mindenkit megvédtünk ha igazságtalanul bántották.Szerintem ezt te is tudod.Különben is egy olyan dolog miatt aggódsz ami még meg sem történt.Puszi.Bogi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2010-10-26 14:35

:-))) Nem aggódok, viccelődtem. Érzékeny vagyok, az tény, de jól bírom a negatív kritikát. Mindenesetre jól esik, h. megvédtek majd, ha úgy adódna. Puszi!!!

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-10-26 14:04

KEDVES HÖLYGYEK ÉS URAK!AKI SZERETNÉ MAKKERMANÓ SAJTOS CSIRKEMUFFINJÁT AZ OLDALON LÁTNI KÉREM ÍRJATOK!!!!!sZAVAZZATOK!!!

ejiku
Maria. / ejiku Tue, 2010-10-26 14:17

Igen miért ne.De vannak olyanok akik belefognak kötni,hogy le van koppintva.Szerintem igen,nekem nem gond ha valaki újít egy receptet a saját ízlése szerint,és fel is teszi, szuper(csak vigyázat az élles nyelvüekre).Nyugottan ragd fel.
Maria

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2010-10-26 14:23

Szia Bogi és Ejiku! Jajj, én olyan kis érzékeny fajta vagyok, a végén még bőgni fogok, ha valaki belémköt, mivel a saját magamról való koppintás is koppintás. :-))) Na, majd kieszelek valamit, h. ne tűnjön annak v. kivárok, és akkor feledésbe merül az első húsmuffin recept. :-D Szép napot neketek: Gabi

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-10-26 14:21

Szerintem ez nem lekoppintás csak saját recept tovább fejlesztése!Különben meg megvédjük a rossz nyelvektől Gabit.Próbáljon csak valaki belekötni.Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-10-26 14:02

Ugyan miért ne?Én a te helyedben ezen nem gondolkodnék.A rózsa is tetszett.Tetszik nekünk...!Akkor meg?Én Bogi :o) vagyok

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2010-10-26 13:39

Szia Bogi! Most már tényleg kezdek izgulni, h. valóban elkápráztat-e majd az íze is, nem csak a külalakja. Ha az erőteljesebb ízeket szeretitek, akkor a húsra mindenképp a grillfűszert javaslom. Én most azzal a 4 féle sajtos variációval kacérkodom, nekem úgy talán jobban ízlene. Persze akkor kell hozzá plusz köret, amennyiben nem előételként kínálod. Mit gondolsz? :-)
Puszi: Gabi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2010-10-26 13:52

:-)))) De az már variáció egy témára... nem lenne fair azt is beküldeni. :-D Bogi, neked mi a szakácsneved?

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2010-10-26 13:34

Kedves rizsa1 és Mimi89! Köszi az elismerést, ígérem, igyekszem még több hasonló jót kitalálni! Szép napot mindkettőtöknek: Gabi

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-10-26 13:19

Gabikám ez csudajó!El is mentem gyorsan hogy egy különleges alkalommal elkápráztassam vele a családot,vagy bárkit.Küldj még ilyeneket!Sokat sokat!Puszi.Bogi

421
csirkemell filé 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
rizs 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fűszersó 1 tk
bazsalikom 1 tk
napraforgó olaj 2 ek
olívaolaj 1 ek
margarin 1 ek