r
Nosalty Logó

Mákosguba 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákosguba 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 957 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3824 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 957 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10009.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    4112 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    813 mg
  • Foszfor
    2675 mg
  • Nátrium
    2143 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 3824 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt kifliket felkarikázzuk, majd közepesen meleg sütőben pár perc alatt szőkére sütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne száradjanak ki a kiflik. (Ezt a lépést akár el is hagyhatjuk, ha pont jó szikkadtak a kiflik.)
  2. A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 dkg cukorral felforraljuk. Ezzel a tejjel meglocsoljuk a kiflikarikákat. Figyelni kell arra, hogy ne áztassuk el a kifliket, de szárazak se maradjanak. (Ha túl soknak találjuk a tejet, akkor ne öntsük rá mindet.)
  3. A kiflikre egyenletesen rászórjuk a darált mák felét.
  4. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját 10 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig habosítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a darált mák másik felét és belekeverjük az áztatott kifliket.
  5. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kiflis masszához keverjük óvatos, nagy mozdulatokkal (úgy, hogy ne törjük össze a habot).
  6. Kivajazott jénaiba öntjük és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 50 percig sütjük. Akkor van készen, ha a teteje kissé megpirul és a közepe sem nyers, de vigyázni kell, nehogy túlsüljön és kiszáradjon.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 984
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 120108
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 13.

Ajánló

Vaníliasodóval vagy angolkrémmel tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bíró Lajos Kossuth kiflije adta az ötletet, hogy a mákosgubát is hasonlóan készítsem el. A tojás és a tejföl, ami a hagyományos mákosgubában nem szerepel, finomabbá tette.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.