r
Nosalty Logó

Mákosguba 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákosguba 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 957 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 957 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10009.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    4112 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    813 mg
  • Foszfor
    2675 mg
  • Nátrium
    2143 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 3824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt kifliket felkarikázzuk, majd közepesen meleg sütőben pár perc alatt szőkére sütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne száradjanak ki a kiflik. (Ezt a lépést akár el is hagyhatjuk, ha pont jó szikkadtak a kiflik.)
  2. A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 dkg cukorral felforraljuk. Ezzel a tejjel meglocsoljuk a kiflikarikákat. Figyelni kell arra, hogy ne áztassuk el a kifliket, de szárazak se maradjanak. (Ha túl soknak találjuk a tejet, akkor ne öntsük rá mindet.)
  3. A kiflikre egyenletesen rászórjuk a darált mák felét.
  4. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját 10 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig habosítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a darált mák másik felét és belekeverjük az áztatott kifliket.
  5. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kiflis masszához keverjük óvatos, nagy mozdulatokkal (úgy, hogy ne törjük össze a habot).
  6. Kivajazott jénaiba öntjük és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 50 percig sütjük. Akkor van készen, ha a teteje kissé megpirul és a közepe sem nyers, de vigyázni kell, nehogy túlsüljön és kiszáradjon.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 1009
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 122158
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 13.

Ajánló

Vaníliasodóval vagy angolkrémmel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bíró Lajos Kossuth kiflije adta az ötletet, hogy a mákosgubát is hasonlóan készítsem el. A tojás és a tejföl, ami a hagyományos mákosgubában nem szerepel, finomabbá tette.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...