A hét szakácsa: Takácsné N. Olga

E heti főszakácsunk Takácsné N. Olga. Most tőle tudhatjátok meg, hogyan került a konyhába, miért maradt ott, és milyen újításokkal próbálja feldobni a mindennapokat.

Hogyan találtam magam a konyhában? Igazából úgy, hogy megszületett az első gyermekünk, és elkezdtem főzni, alakítani a család ízlését. Rájöttem, hogy főzni jó, és jó, ha sikert aratok vele (ez szerencsére gyakran megesik! :-) ). A mindennapos főzés miatt variáltam kicsit, újabb dolgokat próbáltam ki, de alapjában véve ragaszkodom a magyaros konyhához, és ahhoz, hogy gyors, egyszerű ételeket készítsek. Nagyon féltem a kelt tésztától, pár évvel ezelőttig nem is készítettem. Aztán a kislányomnak szerettem volna a kedvében járni, találtam egy kakaóscsiga-receptet és belevágtam. Anyósom is biztatott, és végül sikerült: finom, szaftos kakaós csigák kerekedtek. Csodáltam a tésztát, a látványát, a tapintását, jó vele dolgozni. Jó látni, ahogy növekszik. Azóta is nagy kedvenc nálunk a kakaós csiga, amit gyakran készítek, s most már mindenféle kelt jöhet!

A hét szakácsa: Mercedes >>

Hűtős lángos Olgitól

A lángos nálunk inkább téli étel. Minap megcsapott lent a karácsonyi vásárban az illata, és gondoltam előkotrom a receptet, s a hétre betárazok belőle a hűtőbe. Kb. egy hétig áll el ...

Nagyon egyszerű karalábéleves

A karalábéleves elkészítésének lehető legegyszerűbb módja. Babáknak is kedvenc étele, legalábbis nálunk nagyon szeretik a gyerekek. Egészséges, se liszt, se rántás, se tejföl.

Próbálkozom újdonságokkal, de persze nem sikerülhet minden; emlékezetes kudarcom a céklaleves volt, ami konkrétan ehetetlenre sikeredett, még a mindent ehetőre lehet sózni felkiáltással sem volt menthető. Izgalmas dolog látni, hogy a gyerekek milyen ételeket szeretnek, és miket nem. Tavaly történt, hogy anyukámtól kaptam egy receptet, a burgonyapongyolás virslit. El is készítettem, egyik-másik sajttölteléket kapott, s közben végiggondoltam, miket kedvel a kisfiam, és el is döntöttem, hogy na, ez az, amit ő nem fog megenni. Aznap sokáig aludt délután, s mikor felkelt, szabályosan rávetette magát a halomra. Én pedig nagy megelégedettséggel néztem, hogy falja be az ételt. Ez még nem volt neki elég, egész délután rájárt, és csent belőle, végül már a lakás több pontján találtam félig megcsócsált burgonyapongyolás sajtot, virslit. A legnagyobb elismerésnek tartom, mikor a gyermekeim jóízűen eszik az ételeket, a sütiket.

A hét szakácsa: Torma >>

Krémsajtos rántott csirkemell

Kicsit másként szerettem volna a rántott csirkemellet elkészíteni, és ez a dobozos krémsajt már ott kellette magát egy ideje, így jött az ötlet, hogy bekenegetem vele a husit.

Joghurtos eper- és citromsorbet

Csak néhány hozzávaló, és finom házi fagyit kapunk. Ezen felbátorodva elmentünk a nagylánnyal a piacra, vettünk, epret meg tejszínt és natúr joghurtot, és megalkottuk a sorbet-t.

Újabban a kekszeket is itthon készítem, gyermekeim örömére. A lányom már elmúlt 5 éves, nagyon szeret segíteni a konyhában, és elismerem, elkél néha a segítség. Sokszor már úgy választok receptet, hogy ő is be tudjon segíteni. Bőszen kavar, morzsolja az élesztőt, keni a tepsit, és már jön is utána a 2 éves öccse, aki még inkább kavarodást csinál a konyha táján, viszont lelkes fogyasztó. Remélem, hogy nekik is át tudom adni a főzés, a sütés szeretetét, és nekik is céljuk lesz házias ételeket tenni a családjuk asztalára. Sokféle ételt készítettem már, de valljuk be, amit más készít, az mindig jobban esik. Az egyik ilyen étel apukám csülökpörköltje, a másik a férjem grillezett lazaca. Ezeket csak ők tudják úgy!

A hét szakácsa: Bjkata >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...