r
Nosalty Logó

Kakaós csigák ahogyan Olgi készíti

Németi Olga
Kakaós csigák ahogyan Olgi készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A locsolgatáshoz

641
Kalória
15.4g
Fehérje
98.4g
Szénhidrát
20.7g
Zsír
20.8g
Víz
85.5g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
18g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A locsolgatáshoz

Összesen 641 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A locsolgatáshoz

Összesen 3203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A locsolgatáshoz

Összesen 268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 641 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2384.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    492.2 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 3203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk, és 1 tk cukrot feloldunk benne, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk. Ha kenyérsütő gépben dolgozzuk össze, akkor a folyékony hozzávalókat betöltjük, rámérjük a lisztet, és mehet is dagasztani és kelni. Ha nem, akkor a hagyományos módon dagasztjuk a tésztát, és 1 óra hosszat kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát kb. 25x50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal (ne legyen folyós, mert a szeletelésnél kifolyik, a legjobb, ha abban az állapotban kapjuk el, amikor már kezd az olvasztott vaj visszadermedni), és rászórjuk a cukorral elkevertkakaóport.
  3. A tésztát feltekerjük, és 2 centis szeleteket vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és még kb. 20 percet pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt kb. 180 fokosra.
  4. A csigákat kb. 20 perc alatt sütjük készre, azonban félsülésnél a csigákat darabonként 1 ek meleg vajas tejjel meglocsoljuk. Kész!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Már nem emlékszem honnan a recept, de a kislányom nagyon szereti. A tejes locsolgatástól jó szaftos lesz a tészta.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek