Gulyásleves, avagy éljen május elseje!

Május elseje egyet jelent az év első bográcsozásával. És mi más főhetne a tűz felett, mint egy isteni, finom gulyásleves! De ha nincs bográcsotok, akkor se bánkódjatok, megoldjuk, csak tartsatok velünk!

Klasszikus gulyáslevesek

Persze mindenkinek van egy gulyásleves receptje, amire esküszik, azért alapszabályok itt is vannak, melyeket illik betartani. Az igazi gulyásleves ismertetőjegyei: marhahús (lehetőleg lábszár), sertészsír, zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, petrezselyem, zeller, ókrumpli, nyáron paradicsom is), csipetke és persze csípjen is.

Kipróbálásra érdemes különféle változatok

A marhahúson túl

Bár nem számítanak valódi gulyáslevesnek, nagy népszerűségnek örvendenek a csirkéből, pulykából készülő változatok is.

Húsmentes napokra: hamis gulyásleves

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek