Gulyásleves, avagy éljen május elseje!

Május elseje egyet jelent az év első bográcsozásával. És mi más főhetne a tűz felett, mint egy isteni, finom gulyásleves! De ha nincs bográcsotok, akkor se bánkódjatok, megoldjuk, csak tartsatok velünk!

Klasszikus gulyáslevesek

Persze mindenkinek van egy gulyásleves receptje, amire esküszik, azért alapszabályok itt is vannak, melyeket illik betartani. Az igazi gulyásleves ismertetőjegyei: marhahús (lehetőleg lábszár), sertészsír, zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, petrezselyem, zeller, ókrumpli, nyáron paradicsom is), csipetke és persze csípjen is.

Kipróbálásra érdemes különféle változatok

A marhahúson túl

Bár nem számítanak valódi gulyáslevesnek, nagy népszerűségnek örvendenek a csirkéből, pulykából készülő változatok is.

Húsmentes napokra: hamis gulyásleves

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek