hozzászólások

leírás

 
Alkoholos ital, melyet csíráztatott gabonafélék (főleg árpa) cukrozott malátájának erjesztése útján nyernek komló hozzáadásával. A sör színét, mely független gyártásának időtartamától, a pörkölt maláta 120-130 oC-ig felmelegítése befolyásolja, ugyanis ez indítja el a karamellizálódást és színezi barnára a sört. Az ókorban Mezopotámia és Egyiptom voltak a „sör” legnagyobb fogyasztói, de langyosan itták. Úgy készült, hogy szétmorzsolt árpakenyeret vízben áztattak, majd köménnyel, mirtusszal, gyömbérrel és mézzel ízesített datolyalében erjesztették.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen vagy hűtőben.

Barna sör alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!