Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkegulyás

Csirkegulyás
Csirkegulyás
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most egy könnyű levesre vágyott a család, így nem marhahúsból készült a gulyásleves. Érdemes kipróbálni szárnyasból is.


hozzávalók / 4 adag

A gulyáshoz

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  2. A csirkét feldaraboljuk és a kész hagymán pár percig pirítjuk.
  3. Rászórjuk a pirospaprikát. Sózzuk, őrölt borssal, kevés vegetával  és  őrölt köménnyel fűszerezzük.
  4. Vízzel felöntjük. Beledobunk 1 paradicsomot és 1 paprikát egészben. Az apróra vágott zellergumót hozzáadjuk és kb. fél órát főzzük.
  5. A zöldségeket  hasábra vágjuk és a levesbe tesszük. A burgonyát kisebb kockára vágjuk és csak akkor adjuk hozzá, ha a hús megpuhult.
  6. Amikor a burgonya is megfőtt, a tojásból, a lisztből és egy kevés sóból nokedlitésztát keverünk és beleszaggatjuk a levesbe.
  7. Legvégén kerül bele az apróra vágott petrezselyem. Ezzel már nem főzzük tovább.

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 59
össznézettség: 103 808
elküldve: 11
receptkönyvben: 484
elkészítve: 21/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves csirkehúsból, csirkés gulyásleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

borsalino
borsalino Mon, 2012-11-05 13:57

Mi már hosszú évek óta igy csináljuk,csak annyi a különbség,hogy két hagymát teszünk bele.jobban szeretem mint a sima gulyást ,pedig az se piskóta:):)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-07-18 08:16

Tudom, általában vannak jó ötletei, amiket jó megfogadni,pedig ugye, nem miindig jó az anyós.meny kapcsolat, de ha nem is a csoda a mienk, szerencsére jó.Köszi az ötletet!!

Van már három olyan recept, ami nem csak recepten létezik, hanem fényképen is.Mrs.Smith is adott segítséget, meg többen, le is lett töltve az , ami ajánlottak, a kép kicsinyítésre is került, de ennek ellenére nem fogadja el, pedig az adatok is mind kitöltve, nem tudom mi lehet a baj, a jövőhéten újra próbálom, lehet e hőség nem csak minket zavart, a gépet is.Pedig még lesznek, most fogunk bográcsozni, meg hát itt bent is sütök.főzök, de nem kép nélkül,úgy fel se veszi a receptet, meg abba nincs is jó dolog.Várjatok türelemmel, látom, hogy van érdeklődő, de rá kell jönni, hogy hogyan lehet feltenni, ami elvileg feltehető.Köszi!Éva-Anyóca itt most esett, pár fokkal hűvösebb is lett, végre kapunk rendesen levegőt, nem csak pihegünk-reménykedek sikerül

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-07-17 15:48

Ez egy nagyon jó ötlet!!Nyáron tényleg jól esik a leves, de nem a zsíros,nehéz.Anyumtól tanultam a sertéshúsos változatát, de én úgy, hogy a végén, kis kockatésztával tálalom.Ami ugye direkte levesbe készül.Bele nem teszem, hamar felszívja a levét, de külön főzve és tálalva,még gazdagabb a leves.Mit gondolsz,ehhez is jó, vagy hagyjam és próbáljam ki, ahogy készítetted?Anyósom meg deszkáról kapart kis galuskákat szaggat bele,hozzá.Szóval, itt egy kissé laktatósabban megy a dolog.Éva-Anyóca

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2010-07-18 06:54

Szia! Lehet tésztával is készíteni, de pl anyósod deszkáról kapart változata nekem jobban tetszik. Szerintem próbáld ki , nem fogod megbánni.! üdv kiki

824
csirke 1.5 kg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 3 db
burgonya 4 db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 nagy fej
zeller 0.5 db
paradicsom 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
paprika 1 db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 4 dkg
1 késhegynyi