r
Nosalty Logó

Sörös gulyásleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Sörös gulyásleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1961 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5707.3 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    3250 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    4701.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    938 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    659 micro
  • β-karotin
    11768 micro
  • β-crypt
    2775 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 2876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    245 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt egy nagyobb fazékban felolvasztjuk, és rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Üvegesre dinszteljük, és hozzákeverjük a megtisztított, felkockázott marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, mellészórjuk a majorannát, és fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és pár keverintés után nyakon öntjük a fél l barna sörrel.
  3. Alacsony lángon hagyjuk magában főni, addig van időnk előkészíteni a zöldségeket.
  4. A paprikát, paradicsomot megmossuk, a paprikát vékony csíkokra, a paradicsomokat negyedekre vágjuk (aki nem szereti a levesben a paradicsom héját, az mártsa 1 percre lobogó vízbe, és kapja le róla).
  5. A krumplit megmossuk, megpucoljuk, és attól függően, hogy milyen sűrűségű levest szeretnénk, felkockázzuk, illetve nagyon-nagyon apróra vágjuk. (Én ennél a krumpli mennyiségnél a 25 dkg körömnyi és 45 dkg normál kocka méretet javaslok.)
  6. Ha úgy látjuk, hogy a marha már jó úton van a puhulás felé, és fél órán belül akár el is készülhetünk, a krumplikat és a zöldséget és a fokhagymát is a fazékba küldjük, felöntjük vízzel, és megvárjuk, míg felforr.
  7. Kóstolgatjuk, ha szükséges, utána fűszerezünk, és közepes lángon addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8299
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 01.

Ajánló

Roppanós héjú, fehér belű kenyér, és barna sör.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szlovák barátnőmtől szerzett csodálatos recept, amit most már lassan kötelező jelleggel minden hétvégén el kell készítenünk. Lehet, hogy a hazaárulás egyik enyhe formája, kövezzetek meg, de én még soha ilyen finom gulyást nem ettem életemben (igaz, hogy nem is vagyok vérbeli rajongó, egy vörösboros marhapörkölt vagy palócleves sokkal inkább lázba hoz).  Tulajdonképpen félúton van a pörkölt és a gulyás között a sűrűsége miatt, amit kedvünkre lőhetünk be a krumpli méretre vágásánál - a körömnyi darabokra vágottak teljesen eltűnnek belőle, és ezzel egyidőben pont kellően be is sűrűsítik. A répák és zeller helyett a paradicsom-paprika is szaftosabbá, nyáriasabbá teszik. A legnagyobb különbség azonban az a plusz íz, amit a fél liter szigorúan barna sör ad neki. Hát istenem, ők sörben jók :) Ha pedig végre beindul a szezon, bográcsban ajánlatos elkészíteni, és egy picit természetesen odakapatni :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...