Édes kontra sós

Számtalan olyan étel van, amelyik sósan és édesen is szerethető. Az első kettő, ami kapásból az eszünkbe jutott, a túrós csusza és a káposztás tészta. Van, akit a hideg ráz a cukrozott csuszától, mások pedig el sem tudják képzelni mellé a szalonnát. Körbenéztünk, melyek is azok az ételek, amelyeket különböző variációban lehet fogyasztani.

{node=36548}

Amerikai palacsinta

Az amerikai palacsinta egyre közkedveltebb hazánkban is. Habár mi ritkán esszük reggelire, és akkor is inkább az édes változat a favorit, azért érdemes a sósat is kipróbálni. A tésztájába keverhetünk zöldségeket, vagy elkészíthetjük a natúr változatot, amit ehetünk kevés vajjal vagy sült szalonnával.

Palacsinta

Ha van egy jó palacsintarecepted, variálhatod benne a különböző öntetek és szószok, sós, illetve édes variációját. De elkészítheted belőle a rántott, rakott, illetve csúsztatott verziót is. A palacsintáknak számtalan elkészítési módja van. Ha kíváncsi vagy rájuk, további recepteket itt találhatsz!

5 kedvenc sós palacsintából >>

Polenta

A polenta szintén ehető reggelire és vacsorára, és mindkét változata nagyon finom. Sőt, ha egy, nem előre ízesített fajtát készítünk belőle, akár ehetünk egy tányérral a sós, majd utána desszertként az édes változatból. Ezek lehetnek rakottak, grillezettek vagy akár galuskák is.

9 egyszerű köret >>

Paradicsomleves

A paradicsomleves az, aminek a legtöbb ember mindkét ízesítését szereti, legyen az egy édesebb változat betűtésztával – már csak a nosztalgia érzése miatt is – vagy egy mediterrán, bazsalikommal és mozzarellával. Mindkettő hidegen és melegen is fogyasztható.

Konyhakertből igazi paradicsom >>

Ne zárkózzunk el ettől vagy attól a verziótól, legalább egyszer próbáljuk ki ezeket az ételeket, nem az általunk megszokott módon.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek