hozzászólások (1)

leírás

Szalonna a házisertésnek az a zsírszövete, mely közvetlenül a bőr alá rakódik le és amit a sertés feldolgozásakor (általában a bőrrel együtt) lefejtenek.
Füstölt szalonna: a háta-, az oldal- és a hasaalja szalonnából készülhet. Az elkészítés módja többféle is lehet.
Például a teljesség igénye nélkül:
- egyszerű füstölt szalonna;
- pácolt, füstölt szalonna;
- füstölt, fokhagymás-paprikás szalonna, stb.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen vagy hűtőszekrényben.

Füstölt szalonna alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        kissdl
        szuper / kissdl sze, 2013-02-27 10:59

        A füstölt szalonna ilyetén való meghatározása téves, helytelen és teljesen nevetséges!
        A csatolt kép sem az általában vett füsztölt szalonnát ábrázolja.
        A csatolt képen a kolozsvári szalonna látható.
        (Kérdés: Aki írta: látott már sertésfeldolgozást, vagy úgy egyáltalán füstölt szalonnát?)
        Ugyanis a " sertéscomb felső részéből készült nyers, intenzíven füstös ízű szalonna, magas zsírtartalommal" nem létezik!

        Üdvözlettel: kissdl