Bacont lehet kockázva, csíkozva, jobb henteseknél pedig egészben vásárolni, létezik nyers, főtt és füstölt változata. Mi legtöbbször mégis a vékonyra szeletelt verziót választjuk a boltban. A szép, vékonyra szeletelt szalonnából ugyanisrengeteg finomság készíthető. Valamint megvan az a jó tulajdonsága, hogy a legegyszerűbb fogást is különlegessé teszi, ha jól bánunk vele! Annak ellenére pedig, hogy sós alapanyaggal van dolgunk,nem dominál túlságosan, így édeskés hozzávalók melett is megállja a helyét.Érdemes mindig a hűtőben tartani egy csomag szeletelt bacont, mert a falatkáktól kezdve a komoly fogásokon át sok mindent feldob. Ha pedig egyes fogásokat beletekerünk, nemcsak finom és gyors, hanem szemet gyönyörködtető étkekkel rukkolhatunk elő.
Baconbe göngyölt aszalt szilva
Az egyik barátom kis lövedékeknek nevezte őket:)
Baconbe tekert juhtúró lecsós cukkinivel
Síelésünk alkalmával ez volt az egyik este az előétel. Annyira ízlett, hogy itthon is megcsináltam. Csak a sós ízek kedvelőinek ajánlom.
Medvehagymával és camembert-rel töltött gomba
Úgy divatba jött a medvehagyma, gondoltam, ki kéne próbálni. A piacon találtam is, sajnos nem túl szép, friss csokrot vettem, majd legközelebb jobban figyelek, mert, mint kiderült, nemcsak ...
Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással
3 éve karácsonyra készítettem ezt az ételt. Mivel a kislányom akkor volt 2 hónapos, ezért valami gyors és mégis finom fogást szerettem volna a családnak kínálni. A diómártás ...
A baconbe tekerni ugyanis jó. A húsevők közül kevesen nem szeretik, és még egy olyan egyszerű és unalomig ismert fogást, mint a csirkemell, meg lehet újítani egybaconköntössel.Nem beszélve a „nem szeretem" ételekről: nincs az a harcos zöldségellenes gyerek vagy férj, akinek a figyelmét ne lehetne elterelni a baconbe bugyolálással! Akkor is jó szolgálatot tesz, ha nem komplett vacsorával, csakcsinos falatkákkal, tapasokkalakarjuk meglepni a vendégeinket. A konzervatív ízlésűek is hálásak lesznek a baconbe bújtatott fasírtgolyók hallatán, ha pedig a vendégeink nyitottak az újra, készüljünk kecskesajtos-aszalt gyümölcsös falatokkal, amit foszlós kalácson tálalunk!
Aszalt szilvával tűzdelt karaj
A gyümölcs-hús kombináció amúgy is a szívem csücske, de ezt a receptet különösen szeretem. Nem igazán lehet elrontani, hamar elkészül, és ha előre megcsináljuk, akkor csak a sütési ...
Baconös-fűszervajas töltött csirkemell
Gyors ebédet szerettem volna kevés munkával, hogy közben tehessem a dolgomat. Evvel igazán nem kellett sokat szöszmötölni.
Baconba tekert spárga spárgás pennével
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de amikor a spárga megjelenik a piacok standjain, én egyszerűen nem tudok neki ellenállni. A szokásos spárgakrémleves helyett most valami szószban próbáltam ...
Baconbe göngyölt csirkemell
A sütőtökpüréhez készült ma ez a göngyölt csirkehús. A bacon és az olajbogyó miatt nem kell sózni, így is remekül ellensúlyozza a köret enyhe édességét. A húst tölthetjük ...
Baconben sült szűzpecsenye
Nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom étel. Amikor készült, nem így gondoltam, mert egy bő fél óráig biztosan homályosan láttunk a füst miatt. De megérte. Téli hidegben nem ...
Baconos roll
A hústekercs készítésének ötlete egy angol gasztronómiai magazint lapozgatva jött: egy karácsonyi receptet futottam át, melyben ugyan az édeskés íz dominált inkább (a húst ...
Különösen célszerű ezt az eljárást választanunk akkor, ha alapvetően száraz húsokat szeretnénk egyben megsütni. A csirkemell,sertéskarajvagy sertésszűzbebugyolálása nemcsak esztétikai és kulináris élményt nyújt, hanem meggátolja a hús kiszáradását, hiszen a baconből kisülő szaftot a hús magába issza – a mi legnagyobb örömünkre. Évszaktól függetlenül felhasználható, a friss, tavaszi spárgához pont olyan jól megy, mint az őszi datolyához vagy a tél édes csemegéjéhez,a sütőtökhöz. És hogy mi ebből a tanulság? Tavasz vagy tél, sós vagy édes, főétel vagy köret – baconbe bugyolálni szemet és gyomrot gyönyörködtető! Próbáljátok ki ti is!
Zöldfűszeres krumplival töltött csirkemell
Mit csináljon az ember, ha semmi különlegességet nem spájzolt be hétvégére, de rántott vagy sült húst meg nincs kedve sütni? A hússal töltött krumplit már ismerem, gondoltam, most ...
Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell
Egy különleges ételt ajánlok a húsvéti asztalra. Rendkívül mutatós, könnyű vendégváró fogás.
Marhaszelet Greuze módon - kicsit másképp
Vízvári Mariska receptje nagyanyám repertoárjából. Az eredeti receptben gomba is van, ezt most kihagytam, Vilmos nem kedveli a gombát. Ha gombával akarjuk készíteni, akkor a ...
Szalonnás borjúrolád
A baconbe burkolás egyszerű és gyors módja a finom ízű hús vagy máj elkészítésének. Sertés, csirke, pulyka, borjú vagy marha húsa, a csirke vagy pulyka mája, vagy akár a gomba jól ...
Szenegáli csirkemell
Mindig is szerettem, ha egy étel nem megszokott. Legyen benne valami új, valami egzotikus. Ezt az ételt abban az étteremben tanultam, ahol épp dolgozok. Nem ebben a formájában készítették. ...
Zöldbabos-gombás egytál
Az eredeti receptet egy magazinból vettem, elég régen. A zöldbabbal már én bővítettem, mert így a zöldségek kiadós köretet adnak, nem kell hozzá egyéb. De krumplipürével, sült ...