Baconbe tekert finomságok

A bacon az egyik kedvenc alapanyagotok. Nem is csoda, hiszen alig van olyasmi, amivel ne illene össze. Most az egyik kedvenc felhasználási módját járjuk körbe!  

{ CKÉP = 13977, 6 }

Bacont lehet kockázva, csíkozva, jobb henteseknél pedig egészben vásárolni, létezik nyers, főtt és füstölt változata. Mi legtöbbször mégis a vékonyra szeletelt verziót választjuk a boltban. A szép, vékonyra szeletelt szalonnából ugyanisrengeteg finomság készíthető. Valamint megvan az a jó tulajdonsága, hogy a legegyszerűbb fogást is különlegessé teszi, ha jól bánunk vele! Annak ellenére pedig, hogy sós alapanyaggal van dolgunk,nem dominál túlságosan, így édeskés hozzávalók melett is megállja a helyét.Érdemes mindig a hűtőben tartani egy csomag szeletelt bacont, mert a falatkáktól kezdve a komoly fogásokon át sok mindent feldob. Ha pedig egyes fogásokat beletekerünk, nemcsak finom és gyors, hanem szemet gyönyörködtető étkekkel rukkolhatunk elő.

A baconbe tekerni ugyanis jó. A húsevők közül kevesen nem szeretik, és még egy olyan egyszerű és unalomig ismert fogást, mint a csirkemell, meg lehet újítani egybaconköntössel.Nem beszélve a „nem szeretem" ételekről: nincs az a harcos zöldségellenes gyerek vagy férj, akinek a figyelmét ne lehetne elterelni a baconbe bugyolálással! Akkor is jó szolgálatot tesz, ha nem komplett vacsorával, csakcsinos falatkákkal, tapasokkalakarjuk meglepni a vendégeinket. A konzervatív ízlésűek is hálásak lesznek a baconbe bújtatott fasírtgolyók hallatán, ha pedig a vendégeink nyitottak az újra, készüljünk kecskesajtos-aszalt gyümölcsös falatokkal, amit foszlós kalácson tálalunk!

Különösen célszerű ezt az eljárást választanunk akkor, ha alapvetően száraz húsokat szeretnénk egyben megsütni. A csirkemell,sertéskarajvagy sertésszűzbebugyolálása nemcsak esztétikai és kulináris élményt nyújt, hanem meggátolja a hús kiszáradását, hiszen a baconből kisülő szaftot a hús magába issza – a mi legnagyobb örömünkre. Évszaktól függetlenül felhasználható, a friss, tavaszi spárgához pont olyan jól megy, mint az őszi datolyához vagy a tél édes csemegéjéhez,a sütőtökhöz. És hogy mi ebből a tanulság? Tavasz vagy tél, sós vagy édes, főétel vagy köret – baconbe bugyolálni szemet és gyomrot gyönyörködtető! Próbáljátok ki ti is!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?