Baconbe tekert finomságok

A bacon az egyik kedvenc alapanyagotok. Nem is csoda, hiszen alig van olyasmi, amivel ne illene össze. Most az egyik kedvenc felhasználási módját járjuk körbe!  

{ CKÉP = 13977, 6 }

Bacont lehet kockázva, csíkozva, jobb henteseknél pedig egészben vásárolni, létezik nyers, főtt és füstölt változata. Mi legtöbbször mégis a vékonyra szeletelt verziót választjuk a boltban. A szép, vékonyra szeletelt szalonnából ugyanisrengeteg finomság készíthető. Valamint megvan az a jó tulajdonsága, hogy a legegyszerűbb fogást is különlegessé teszi, ha jól bánunk vele! Annak ellenére pedig, hogy sós alapanyaggal van dolgunk,nem dominál túlságosan, így édeskés hozzávalók melett is megállja a helyét.Érdemes mindig a hűtőben tartani egy csomag szeletelt bacont, mert a falatkáktól kezdve a komoly fogásokon át sok mindent feldob. Ha pedig egyes fogásokat beletekerünk, nemcsak finom és gyors, hanem szemet gyönyörködtető étkekkel rukkolhatunk elő.

A baconbe tekerni ugyanis jó. A húsevők közül kevesen nem szeretik, és még egy olyan egyszerű és unalomig ismert fogást, mint a csirkemell, meg lehet újítani egybaconköntössel.Nem beszélve a „nem szeretem" ételekről: nincs az a harcos zöldségellenes gyerek vagy férj, akinek a figyelmét ne lehetne elterelni a baconbe bugyolálással! Akkor is jó szolgálatot tesz, ha nem komplett vacsorával, csakcsinos falatkákkal, tapasokkalakarjuk meglepni a vendégeinket. A konzervatív ízlésűek is hálásak lesznek a baconbe bújtatott fasírtgolyók hallatán, ha pedig a vendégeink nyitottak az újra, készüljünk kecskesajtos-aszalt gyümölcsös falatokkal, amit foszlós kalácson tálalunk!

Különösen célszerű ezt az eljárást választanunk akkor, ha alapvetően száraz húsokat szeretnénk egyben megsütni. A csirkemell,sertéskarajvagy sertésszűzbebugyolálása nemcsak esztétikai és kulináris élményt nyújt, hanem meggátolja a hús kiszáradását, hiszen a baconből kisülő szaftot a hús magába issza – a mi legnagyobb örömünkre. Évszaktól függetlenül felhasználható, a friss, tavaszi spárgához pont olyan jól megy, mint az őszi datolyához vagy a tél édes csemegéjéhez,a sütőtökhöz. És hogy mi ebből a tanulság? Tavasz vagy tél, sós vagy édes, főétel vagy köret – baconbe bugyolálni szemet és gyomrot gyönyörködtető! Próbáljátok ki ti is!

Címlapról ajánljuk

További cikkek