17 szívdöglesztő macaron, amitől megőrülsz!

Márc. 20. a macaron napja - a francia habcsókkirály vizuálisan hat ránk változatos, pompás színeivel. Szépsége és kifinomultsága révén a macaron kiváló ajándék is lehet.

Aki találkozott már ezzel az eredetileg Itáliából származó, mára viszont a franciák kultikus desszertjévé vált aprósüteménnyel, az tudja, hogy a gyönyörű színekben pompázó apró puszedliszerűségek csak látszólag egyszerű teremtmények, elkészítésükhöz gyakorlatra és nem kevés türelemre van szükség. A végeredmény viszont garantáltan mindenkit elbűvöl, mert ezek a falatnyi szépségek nemcsak esztétikai, hanem kulináris értelemben is nagy élményt jelentenek minden alkalomra.

  1. 1.

    Francia macaron pisztáciakrémmel és málnával

  2. 2.

    Feketeerdő macaron

  3. 3.

    Nutellás macaron

  4. 4.

    Macaron b-ors konyhájából

  5. 5.

    Szilvásgombóc macaron

  6. 6.

    Citromos macaron

  7. 7.

    Macaron SarahSparkle konyhájából

  8. 8.

    Macaron TraRita konyhájából

  9. 9.

    Chanel macaron

  10. 10.

    Csokis-meggyes macaron desszert

  11. 11.

    Csokis macaron

  12. 12.

    Mojito macaron

  13. 13.

    Kókuszkrémmel töltött macaron

  14. 14.

    Almás pite macaron

  15. 15.

    Meyer citromos macaron

  16. 16.

    Sós karamellás mogyoróvajas macaron

  17. 17.

    Macaroon

Tudtad?

A macaron eredetileg olasz származású - történetét tekintve a különböző források eltérnek, de általában megegyeznek abban, hogy Velence környékén kezdték el készíteni a 14-15. században. Akkor maccarone néven még nem ezt a desszertet értették, hanem bármilyen apró édességet, ami tojásfehérjéből és darált mandulából vagy más olajos magból készült. Később kikerült Olaszországból, és nemzetközi karrierbe kezdett, amely leginkább a francia cukrászdákban teljesedett ki. Ma az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék, aminek szerte a világon népes rajongótábora lett.

(címlapfotó: Flickr by Robyn Lee)

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek