17 szívdöglesztő macaron, amitől megőrülsz!

Márc. 20. a macaron napja - a francia habcsókkirály vizuálisan hat ránk változatos, pompás színeivel. Szépsége és kifinomultsága révén a macaron kiváló ajándék is lehet.

Aki találkozott már ezzel az eredetileg Itáliából származó, mára viszont a franciák kultikus desszertjévé vált aprósüteménnyel, az tudja, hogy a gyönyörű színekben pompázó apró puszedliszerűségek csak látszólag egyszerű teremtmények, elkészítésükhöz gyakorlatra és nem kevés türelemre van szükség. A végeredmény viszont garantáltan mindenkit elbűvöl, mert ezek a falatnyi szépségek nemcsak esztétikai, hanem kulináris értelemben is nagy élményt jelentenek minden alkalomra.

  1. Macaroon
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    nehéz
    449
    Kalória
    8.1g
    Fehérje
    54.9g
    Szénhidrát
    23.1g
    Zsír
    Még több macaron

Tudtad?

A macaron eredetileg olasz származású - történetét tekintve a különböző források eltérnek, de általában megegyeznek abban, hogy Velence környékén kezdték el készíteni a 14-15. században. Akkor maccarone néven még nem ezt a desszertet értették, hanem bármilyen apró édességet, ami tojásfehérjéből és darált mandulából vagy más olajos magból készült. Később kikerült Olaszországból, és nemzetközi karrierbe kezdett, amely leginkább a francia cukrászdákban teljesedett ki. Ma az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék, aminek szerte a világon népes rajongótábora lett.

(címlapfotó: Flickr by Robyn Lee)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek