17 szívdöglesztő macaron, amitől megőrülsz!

Márc. 20. a macaron napja - a francia habcsókkirály vizuálisan hat ránk változatos, pompás színeivel. Szépsége és kifinomultsága révén a macaron kiváló ajándék is lehet.

Aki találkozott már ezzel az eredetileg Itáliából származó, mára viszont a franciák kultikus desszertjévé vált aprósüteménnyel, az tudja, hogy a gyönyörű színekben pompázó apró puszedliszerűségek csak látszólag egyszerű teremtmények, elkészítésükhöz gyakorlatra és nem kevés türelemre van szükség. A végeredmény viszont garantáltan mindenkit elbűvöl, mert ezek a falatnyi szépségek nemcsak esztétikai, hanem kulináris értelemben is nagy élményt jelentenek minden alkalomra.

 1. 1.

  Francia macaron pisztáciakrémmel és málnával

 2. 2.

  Feketeerdő macaron

 3. 3.

  Nutellás macaron

 4. 4.

  Macaron b-ors konyhájából

 5. 5.

  Szilvásgombóc macaron

 6. 6.

  Citromos macaron

 7. 7.

  Macaron SarahSparkle konyhájából

 8. 8.

  Macaron TraRita konyhájából

 9. 9.

  Chanel macaron

 10. 10.

  Csokis-meggyes macaron desszert

 11. 11.

  Csokis macaron

 12. 12.

  Mojito macaron

 13. 13.

  Kókuszkrémmel töltött macaron

 14. 14.

  Almás pite macaron

 15. 15.

  Meyer citromos macaron

 16. 16.

  Sós karamellás mogyoróvajas macaron

 17. 17.

  Macaroon

Tudtad?

A macaron eredetileg olasz származású - történetét tekintve a különböző források eltérnek, de általában megegyeznek abban, hogy Velence környékén kezdték el készíteni a 14-15. században. Akkor maccarone néven még nem ezt a desszertet értették, hanem bármilyen apró édességet, ami tojásfehérjéből és darált mandulából vagy más olajos magból készült. Később kikerült Olaszországból, és nemzetközi karrierbe kezdett, amely leginkább a francia cukrászdákban teljesedett ki. Ma az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék, aminek szerte a világon népes rajongótábora lett.

(címlapfotó: Flickr by Robyn Lee)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek