Nosalty Logó

Csokis macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Macaron

Csoki ganache

Összesen 327 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Macaron

Csoki ganache

Összesen 3923 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Macaron

Csoki ganache

Összesen 331 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 327 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    168 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.1 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 3923 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 331 Kcal

Hozzávalók

Macaron

Csoki ganache

Elkészítés

Macaron

  1. A leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) dobozkában, a hűtőben "érleljük" 4-5 napig. A mandulalisztünket, ha nem elég finom szemcséjű, daráljuk át (a nagyobb szemcsék miatt nem lenne fényes a macaronok teteje).
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, hőlégkeverésre. (Ha nem hőlégkeveréses a sütőnk, állítsuk kicsit magasabb fokra.) 3 nagy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és semmi ne legyen zsíros.
  3. Elkészítés: a mandulalisztet, a porcukrot és a kakaóport egy száraz edénybe szitáljuk.
  4. A tojásfehérjét és a fokozatosan beleszórt kristálycukrot kemény habbá verjük.
  5. A száraz keverékbe teszünk egy kicsit a habból, elkeverjük, majd a habot fokozatosan hozzáadva (és vigyázva, hogy minél kevésbé törjük össze) fakanállal/spatulávalsima masszává keverjük. Ekkor még kemény, de ezután jól átdolgozzuk, amíg a porcukor el nem olvad benne, és a massza a kanalunkról már szalagot képezvefolyik le.
  6. A masszát sima csöves habzsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk a sütőpapírra, ügyelve, hogy ezek még kicsit terülni fognak, nehogy összeérjenek.
  7. Ezután következik egy nagyon fontos rész: a macaronokat száradni hagyjuk. (Én 50 fokos sütőbe tettem be, de szobahőmérséklet is teljesen jó neki, ha nincs hideg.) Ez a folyamat kb. 0,5-1 óra, akkor jó, amikor már a macaronok tetejét megérintve az ujjunkkal a tészta nem ragad rá, hanem szinte kopog. Ekkor tesszük be a sütőbe.
  8. A szárítás miatt a macaronok elkezdenek emelkedni, és alul talpacskájuk fog képződni, ez adja a jellegzetes formáját. 10-12 perc alatt megsülnek. Úgy ellenőrizhetjük, hogy az ujjunkkal megtapogatjuk a tetejüket. Ha már elég keménynek érezzük, és nem lehet benyomni, készen is vannak.
  9. A kis félgömböket hagyjuk kihűlni, majd leválasztjuk a sütőpapírról. 2-2-t összetöltünk a csoki ganázzsal, nem sajnálva a mennyiségét. Hűtőben kihűtjük, majd tálalás előtt 10 perccel kivesszük, és már fogyasztható is.
  10. Csoki ganázs: a csokit és a vajat egy műanyag tálba tesszük, ráöntjük a forrásban lévő tejszínt, majd addig keverjük, amíg krémes állaga nem lesz. Jól kihűtve használjuk fel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 154
  • 7 napos nézettség: 1143
  • Össznézettség: 245003
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 23.

Ajánló

Bárkinek, aki fél és aki nem fél belevágni.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez volt a 2. próbálkozásom macaron sütés terén, és tökéletesen jók lettek!:) Nemrég kaptam egy macaronos könyvet, és nem akartam elhinni, hogy egy ilyen egyszerű receptből, ennyire nagyszerű macaronok sülhetnek ki. Hát sikerült!:)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Micsoda finomság :)

Törölt felhasználó

Isteni finom, és nem lehet elrontani :)

Törölt felhasználó

cukrozott habtejszín jó?pl.:Hulala?

Törölt felhasználó

Nem jó hozzá, csak állati eredet? tejszín jó hozzá. (A Hulala, a Habmester meg ezek növényi eredet?ek, nem megy velük... :/ )

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ!Még soha nem készítettem és nem is ettem csak mesélték,hogy milyen finom.Melyik márka lenne jó?

Yudy

Nagyon sok boltban megtalálható vidéken is a mandula liszt.

Törölt felhasználó

A cukrot lehet pl nyirfacukorral helyettesiteni?

fhkata

Nagyon szépek a macaronjaid :) meg szeretném én is próbálni a recepted alapján csak tökmagliszttel és kakaópor nélkül, szerinted sikerülhet? nagyon kezd? vagyok még a cukrászat terén. vagy inkább ne fogjak bele? könnyen el lehet rontani?

hmonica

Xilittel próbáltam, összeállt egy kemény masszává :(

klepiéva

Az els? próbálkozásom volt macaron ügyben. A második tepsi nagyon jól sikerült. A krém tökéletes. Eddig nekem ez az egy fajta sikerült. A többinél a krém mindig eláztatja a tésztát.

Törölt felhasználó

Egy kérdés ennyi cukortól nem lesz nagyon édes????

lupe

Elkészítettem ma, tökéletes lett. Nem túl édes, kívül ropogós, belül puha. Hálás köszönet a receptért.

Melinda225

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogyha színeset szeretnék, elég ha elhagyom a kakaóport és teszek bele ételfestéket? Köszönöm szépen!

zsuzsi76

A mélyh?t?ben lév? 2 db t.fehérjéimet felhasználhatom hozzá? kivenném, hozzátennék még 3-at és úgy pihenne a h?t?ben??

Törölt felhasználó

Nekem túl s?r? lett a tészta. Valószín?leg kis tojások miatt.

VasNikoletta

Kedves Norikanorika! A tésztába kevesebb cukrot tenni lehet/érdemes? Változna ett?l az állaga? El?re is köszönöm a válaszod.

Hozzávalók

Macaron

Csoki ganache

Címlapról ajánljuk

További cikkek