Almás pite macaron
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glowaholic
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
A mandulás habcsókokhoz
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
10g mandulaliszt29 kcal
-
0 kcal
Az almapüréhez
-
33g alma16 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
1g vaj9 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
18 kcal
Összesen
157
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
A mandulás habcsókokhoz
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
125g mandulaliszt354 kcal
-
0 kcal
Az almapüréhez
-
400g alma187 kcal
-
15g barna cukor57 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
221 kcal
Összesen
1882
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
A mandulás habcsókokhoz
-
12.6g tojásfehérje7 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
20.9g porcukor81 kcal
-
13.1g mandulaliszt37 kcal
-
0 kcal
Az almapüréhez
-
41.8g alma20 kcal
-
1.6g barna cukor6 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
4.7g spekulatius keksz23 kcal
Összesen
197
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
157
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.6 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 337.8 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 420.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
1882
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A mandulás habcsókokhoz
-
200 g porcukor
-
125 g mandulaliszt
Az almapüréhez
-
3 teáskanál barna cukor
-
5 db spekulatius keksz
Elkészítés
A mandulás habcsókokhoz
- A mandulás habcsókok elkészítéséhez szitáljuk össze egy nagy tálba a mandulalisztet a porcukorral és egy púpozott evőkanál kekszfűszerrel.
- Verjük fel a tojásfehérjét lágy habbá, majd adagoljuk hozzá a cukrot, és verjük addig, míg fényes, borotvahab állagú tojáshabot kapunk. Akkor jó a tojáshab, ha az edényt megfordítva a hab megáll benne, a habkart kihúzva pedig kampókat formál, de nem törik.
- Adjuk hozzá az átszitált mandulalisztes keveréket, és először határozott mozdulatokkal, szilikonlapáttal, majd 20-25 keverő mozdulat után habkártyával lassan keverve dolgozzuk össze a masszát. A massza ebben a fázisban akkor jó, ha egyenletesen elkevertük, a habkártyát kihúzva pedig úgy emelkedik, mint egy cunami. A helyes keverési technikáról érdemes megnézni egy videót itt. Vigyázat, ha a masszát túlverjük, sütés közben összetörik a macaronok vékony héja.
- Habzsákba töltve kb. 3 cm-es pöttyöket nyomjunk a masszából dupla sütőpapírra (ennek az alsó rétegét elő is rajzolhatjuk), vagy szilikonlapra.
- Hagyjuk így pihenni legalább egy órát, ettől nőnek majd ki a talpacskái.
- Süssük meg a habcsókokat. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, ezután szinte magától leválik majd a sütőpapírról vagy a szilikonlapról.
- Az almapüréhez hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra az almát.
- Keverjük össze a barna cukrot az olvasztott vajjal, majd lassú tűzön hagyjuk kicsit karamellizálódni.
- Adjuk hozzá az almakockákat, a citromhéjat és egy pici vizet, hogy addig se égjen le, míg az alma kiereszti a saját levét.
- Hagyjuk így összefőni, míg az alma összeesik, és pépesedni kezd. Keverjük közben gyakran.
- Vegyük le a tűzről, és botmixerrel törjük sima péppé.
- Az almapürénk ilyenkor még híg és vizes, ezért zúzzuk porrá a Spekulatius kekszet, és keverjük ezt is bele, hogy krém állagú legyen.
- A macaronokat összeállítjuk: Ragasszuk össze a mandulás habcsókokat az almapürével.
- Hagyjuk fél napig a hűtőben pihenni, hogy egy kicsit puhuljon, és az ízei is összeérjenek.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 33441
- Feltöltés dátuma: 2010. december 29.
Ajánló
Forralt bor és kandallótűz sercegése ajánlott hozzá :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Glowaholic
14 recept
A macaron nagyon rámenős édesség, nekem egy időre azt hiszem, most csak az fog megálljt parancsolni, ha elfogy a mandulalisztem. Az almás pite igazi téli íze van benne.