r
Nosalty Logó

Nutellás macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Nutellás macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A macaroonhoz

A töltelékhez

Összesen 1126 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A macaroonhoz

A töltelékhez

Összesen 2250 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A macaroonhoz

A töltelékhez

Összesen 368 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1126 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2250 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 368 Kcal

Hozzávalók

A macaroonhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A macaroonhoz

  1. A mandulát ledaráljuk, és egy tálban elkeverjük a porcukorral, és átszitáljuk. Hozzácsurgatjuk a tojásfehérje felét (nem kell felverni habbá), és egy masszává dolgozzuk össze.
  2. A 10 dkg cukorból és a vízből szirupot főzünk: 110 fokosnak kell lennie, ha nincs cukorhőmérőnk, forrástól számított 4-5 percig főzzük.
  3. A tojásfehérje másik felét a 2,5 dkg cukorral félkemény habbá verjük, majd folyamatos verés mellett hozzácsurgatjuk a forró cukorszirupot. Addig verjük a habot, míg teljesen ki nem hűl (kb. 10 perc).
  4. A habhoz további keverés mellett hozzáadjuk a mandulamasszát, és simára dolgozzuk.
  5. Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kis korongokat nyomunk. Legalább 30-40 percig pihentessük szobahőmérsékleten. Ha már szilárd a teteje, nem ragad, kérge képződött, mehet a 150 fokos sütőbe 12-15 percre.
  6. Kihűlés után egy tortakenő késsel válasszuk le a papírról a macaronokat, és kettesével ragasszuk őket össze nutellával elkevert mascarponéval.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 215
  • Össznézettség: 130703
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Ajánló

A tojásfehérjénél ne a 3 db legyen a mérvadó, hanem a 80 g, a cukorszirupnál pedig 35 g vizet mérjünk ki!

Receptkategóriák

Nutellás macaron
Szofika 104 recept

2 éve küzdök a macaroonnal. Sose sikerült, de én sose adtam fel. Gondoltam, adok neki egy legeslegutolsó esélyt (hányszor mondtam már ezt...), ezúttal kipróbálva az olasz-módi macaroont, ami cukorsziruppal készül. És ez a tuti!!!!!!!! Boldogság van:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Darált mandula vagy mandulaliszt?Mindenhol a lisztet olvasom.Jó a darálék is amit a boltban veszek?

Szofika

Szia!A mandulaliszt is daralt mandula,a lenyeg,hogy minel finomabbra,aprobbra legyen orolve,hogy azt hazilag keszited vagy boltban veszed,teljesen mindegy!Udv:Szofika

Törölt felhasználó

Egyáltalán nem jó ez a recept! Nem képz?dött talpa és nem is jött fel! Senki ne próbálja ki! Viszont a krém nagyon finom!

Szofika

Kedves Mercike! Biztosan most probaltal eletedben eloszor macaront sutni,kulonben tudnad,hogy ez nem egy kokuszgolyo nehezsegi szintu sutemeny.Evek ota kiserletezek vele es ezen recept alapjan sikerult eloszor normalisan.Az h nem lett talpa es nem jott fel,nem a recept hibaja!Turelem,kitartas,egyszer biztosan neked is aikerul,a receptet meg nem kell szarnak beallitani!Udv: Szofika

Törölt felhasználó

Nagyon tévedsz! Nem ez volt az els? macaronom, sem a második! De mindegy

Szofika

Valóban mindegy, köszönöm a "kedves" visszajelzést és további sikereket kívánok Neked a konyhában! Üdvözlettel: Szofika

Chrissy

szia, sima süt?papír is jó hozzá,vagy kötelez? szilikonosra ?

Szofika

Szia,sima is jo,de szerintem a szilikonosrol konnyebb sutes utan leszedni oket,kevesbe valoszinu,hogy odaragad az alja!

Chrissy

köszönöm :)

Nand

Szia! Elkészítettük a lányommal (els? macaronunk), finom lett, és kinézetre is jó lett! :-) Sajnos kicsit sokáig hagytuk a süt?ben, pár perccel korábban kellett volna kivennünk, de nem baj, majd legközelebb! ;-) Köszi a receptet, eltároltam a kedvencekben! Nand

Törölt felhasználó

Hello. Sajnos nekünk sem sikerült, pedig legalább az 5. receptet próbáljuk. Minden alkalommal bármely receptnél szétfolyik és nem lehet korongokat formálni bel?le.

Hozzávalók

A macaroonhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek