Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos macaron

Citromos macaron
Citromos macaron
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A macaronokkal most már végezetesen, örök szerelembe estem. Mindig próbálok szebbet, és jobbat, és finomabbat készíteni. Ez már mánia.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot az őrölt mandulával egy tálba szitáljuk. Teljesen csomómentesnek, simának kell lennie, egyetlen porcukor-szemcse sem maradhat benne.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadagolva a kristálycukrot. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és az ételfestéket is. 
  3. Egy szilikonos lapáttal óvatosan forgassuk bele a porcukros mandulát a tojáshabba: először az egyharmadát, jól keverjük el, majd a második részt, és keverés után a harmadik harmadot is. Ne keverjük túl a masszát. Mikor már minden száraz hozzávaló "eltűnt" a tojáshabban, azaz  homogén, ne keverjük tovább.
  4. Töltsük a masszát egy zacskóba, aminek 1 centis lyukat vágjunk a végére. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk köröket. 
  5. Ha kész, párszor csapjuk hozzá a konyhapulthoz a tepsit, hogy a levegőbuborékok távozzanak és min. 45 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és a massza már nem ragad az ujjunkra, akkor mehet a sütőbe.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 5 percig, majd vegyük vissza a hőfokot 130 fokra és további kb. 5-6 percig még így süssük.
  7. Ha kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról és a lemon curd-del ragasszunk össze 2-2 darabot.

 

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 80 121
elküldve: 15
receptkönyvben: 536
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lemon curd macaroon, citromkrémes macaroon, citromos habcsók

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nőiszeszély
Nőiszeszély Sun, 2015-10-25 05:18

Kedves Szofika!
Már többször készítettem macaront. Az ízével, állagával tökéletesen meg voltam elégedve, de sajnos nekem nem egyenletesen emelkednek meg, kicsit féloldalasak.
A te macaronjaid gyönyörűek, ezért szeretnék tanácsot kérni tőled, hogy vajon mivel rontom el, mit kellene máshogy csinálnom, hogy küllemre is tetszetősek legyenek?
Válaszod előre is köszönöm.

giuditta25
Szofika / giuditta25 Thu, 2011-11-03 11:20

Köszönöm!!Ne add fel, nekem sem elsőre lett ilyen, hanem kb. huszadszorra.:)Próbálkozz, kísérletezz,menni fog idővel!
Üdv: Szofika

klivi
klivi / klivi Thu, 2011-11-03 10:50

Nagyon szépek lettek! Egyszer megpróbáltam macaront sütni, de sajnos nekem nem sikerült :(

355
mandula 75 g
porcukor 115 g
tojásfehérje 2 db
cukor 50 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
ételfesték 2 csepp
lemon curd 10 dkg