17 mennyei húsgombócrecept

Ki ne szeretné a húsgombócot? Főleg, ha azt nézzük, hány fajta ízben készíthetjük el ezeket a mennyei falatokat!

Fasírt, paradicsomos húsgombóc, mentás báránygombóc - három teljesen különböző étel, pedig nagyon hasonlóan készülnek, mindegyik alapja egy-egy különböző módon összegyúrt húsgolyó. Süthetjük olajban, mehet rá sárgabarackmártás, grillezhetjük, főzhetjük, süthetjük ropogósra a sütőben...valószínűleg mindenhogy a család kedvence lesz. Most 17 különböző változatot hoztunk nektek más-más konyhából, hogy legyen honnan szemezgetni!

  1. 1.

    Zöldséges húsgolyók a sütőből

  2. 2.

    BBQ húsgombóc

  3. 3.

    Kefta tagine

  4. 4.

    Olasz húsgombóc paradicsomszósszal

  5. 5.

    Libanoni húsgombócok joghurtszószban

  6. 6.

    Spanyol albondigas paradicsommártásban

  7. 7.

    Mediterrán húsgombóc paprikás tésztaágyon

  8. 8.

    Húsgombóc paradicsomszószban 6. - Sokfűszeres

  9. 9.

    Thai húsgombócok

  10. 10.

    Báránygombócok barackpálinkás mártásban

  11. 11.

    "Az igazi" svéd húsgolyók

  12. 12.

    Húsgombóc mentaszósszal

  13. 13.

    Kijevi csirkegolyó

  14. 14.

    Gesztenyés pecsenyelabdacs házi metélttel

  15. 15.

    Húsgombóc curry-szószban

  16. 16.

    Sült húsgolyók

  17. 17.

    Olasz húsgolyók borsos tésztával

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek