Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz húsgolyók borsos tésztával

Olasz húsgolyók borsos tésztával
Olasz húsgolyók borsos tésztával
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét a gyorsaság. Az ebéd elkészítésében a borsos tészta dominált, már csak egy hozzá illő, gyorsan elkészíthető ételen törtem a fejem. Hála G. Ramsay tanácsának, a múltkori indiai ételhez készült húsgolyókból dupla adagot készítettem. A mélyhűtőben vacogva várták, hogy mikor kerülnek színpadra. Eljött a premier ideje. Az előadás isteni volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon az apróra kockázott vöröshagymát lassan megpirítjuk, megvárva, hogy karamellizálódjon.
  2. Rátesszük a húsgolyókat (itt leírtak szerint készítjük) és a felszeletelt fokhagymát, addig pirítva, míg a hús kívül világosbarna lesz.
  3. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és a sűrű paradicsomszószt, a felaprított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a cukrot, és lassú tűzön kb. negyed órát forraljuk, míg kicsit besűrűsödik.
  4. A tésztát  (borsos papardelle)  lobogó, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük, tálba szedjük, és 1-2 ek olívaolajjal meglocsoljuk.
  5. Ízlés szerint reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 434
elküldve: 2
receptkönyvben: 137
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgolyók, borsos tésztával tálalt húsgolyók, olasz húsgolyók borsos tésztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-02-02 22:28

Nagyon szívesen-készítek ilyesmit. Nagyon gyors, kifejezettem gyengélkedő, éppen felépülő konyhatündéreknek ajánlott!!! Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-02-02 00:08

Évi néni!

Ezzel a csodás finomsággal is tálalható az a bizonyos borsos tészta? Szuper, köszönöm mindkét receptedet:-))
Éva-Anyóca

94
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
konzerv paradicsom 40 dkg
paradicsomszósz 500 ml
bazsalikom 3 ek
1 kk
bors 1 kk
barna cukor 1 ek