Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóc paradicsomszószban 6. - Sokfűszeres

Húsgombóc paradicsomszószban 6. - Sokfűszeres
Húsgombóc paradicsomszószban 6. - Sokfűszeres
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjecském kívánsága volt ma ebédre. Csak így, különösebb story nélkül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapüré.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst a rizst és a tojást összekeverjük majd fűszerezzük.
  2. Fél óráig pihentetjük a masszát.
  3. Feltesszük főni a paradicsomlét, és adunk hozzá kevés sót és cukrot, és beledobjuk a rozmaring ágat is.
  4. Ha máskor egész édesen készítettük most kevesebb cukrot adjunk a paradicsomszószhoz mert ez egy fűszeres verzió.(el is hagyhatjuk)
  5. Amikor fő a paradicsomlé, a húsmasszából apró gombócokat formázunk és belerakjuk. 45 perc alatt megfőzzük.
  6. Ellenőrizzük, hogy megfőtt-e a rizs rendesen ha nem, adjunk még neki 5 percet.
  7. Szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat.
  8. 1,5 dl hideg vízben simára keverünk 2 kanál étkezési keményítőt és ezzel besűrítjük  a paradicsomot.
  9. Még 5 percig forraljuk.
  10. Ezután visszarakjuk a gombócokat.

  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 34 456
elküldve: 7
receptkönyvben: 694
elkészítve: 32/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgombóc paradicsomszósszal, fűszeres paradicsomos húsgombóc

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

m.lekay
m.lekay Wed, 2015-04-15 11:50

Elnézést a hülye kérdésért, de a paradicsomléből nem 1,5 l kell?

sztamara
sztamara Mon, 2014-07-28 09:18

Provence-i fűszerrel szoktam készíteni, nagyon finom, lágy fűszerezésű lesz.

moflizsu
moflizsu Fri, 2012-09-21 15:36

Már többször megcsináltam, tényleg nagyon finom, ma is az lesz :)
Zsu

saksa
saksa Thu, 2012-08-30 16:04

Elkeszitettem tegnap ebedre,nagyon fincsi volt,köszi a receptet :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-30 18:15

Kedves Bogi!
A mai ebédünk volt, és ma is fantasztikus volt, elfogyott, imádtuk:-)))
Szép hétvégét!
Reméljük napos, minél nyáriasabb:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-01-26 21:22

Kedves Bogi! Most jutok a géphez, és boldogan írom, az egész adag, (duplát készítettem), elfogyott, és nagyon ízlett mindenkinek.:-))) Köszönjük szépen, újra elfogom készíteni. Szép estét kívánok, és holnapra szép napot!Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-01-26 22:55

Kedves Éva-Anyóca!Örülök hogy ízlett,egészségetekre!
Minden jót az egész családnak,jó éjt!Bogi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-01-26 12:20

Kedves Bogi! Most lettem kész, és a látvány gyönyörű!:-)) Az illat felséges:-))
Megkóstoltam, és nekem mennyeien ízlik, nagyon jól összejön a makarónival és a reszelt sajttal. Tudom, hogy a családnak is ízleni fog,este feljövök, és megírom, hogy mi lett a végeredmény. De nem izgulok, mert csodás.:-))Köszi szépen .Szép napot!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-25 22:10

Szia Bogi!

Köszi szépen, akkor makarónival lesz, és igen, többek közt a sajt is az ebéd kívánságának a tárgya volt, a krumplipüréhez nem eszi, de sajtot tésztával, és főleg ha ilyen csoda húsgombóc van,....:-))))) ,tutira nem hagyja ki, tiszta haspók a fiam:-))
Na, persze mi is szeretjük, a család többi része, úgyhogy beszámoló holnap este,köszi:-)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-25 21:57

Kedves Bogi! Holnapra őt készítettem elő, minden szempontból ebédre.:-)) Kérdésem egy lenne csak, azaz a fiamé:"nem lehetne makarónival,anya????"

Ha tudom a válaszod, akkor állok neki, mert krumplipürével is elkészítem, fincsi,sőt,..de ha makarónival is fincsi, lehet, hogy is-is lesz a megoldás:-)))Köszi és puszi. Szép estét! Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2011-01-25 22:04

Szia Éva -Anyóca!Már miért ne lehetne makarónival?Akkor lehet egy kis sajtot is megkíván...Na majd írd meg!Puszi.Bogi

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2011-01-13 11:43

Kedves Bogi!
A kép gyönyörű, gratulálok:) én in majd pontosan így csinálom a gyerekeknek nagyon szeretik a húsgombócokat. Ezekkel a fűszerekkel nagyon finom:) Köszönjük a receptet.
Puszi Krisztina

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-01-12 09:18

Kedves Bogi! Már nyitva az összes, bár az eső esik, de szellőztetni muszáj.:-))Bármelyiken jöhet.Millió köszi!:-)) Tényleg rástartolok a húsosra holnap, becsirkézek, és letámadom a hentest is, úgyhogy, már csak főzni kell. Szép napot! :-))) Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-11 22:17

Kedves Bogi! Ó....,ez mennyei, fincsi, lehet kérni egy tányérral???Igaz , túl vagyok a vacsin, De Ezt, Mindig,Minden Körülmények Között!:-))))) Imádom,sőt, az egész család!!Köszi, mentem és készítem is csütörtökön, a boltunkban akkor lesz friss hús, és nincs, aki megállítson.Puszi érte: :-))) Szép estét!!Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2011-01-11 15:32

Kedves Bogi! Ez nagyon-nagyon szép! Nekem érdekes, hogy nem teszel bele semmiféle hagymát. Ki fogom próbálni. Puszi: Éva

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2011-01-11 17:19

Kedves Fahéj!
Ez azért érdekes mert a fűszerek intenzív íze volt a cél,nem az hogy fasirt ízű legyen.A fasirtot is nagyon szeretem de azt sütve.:)Puszi.Bogi

463
sertéslapocka 50 dkg
rizs 12 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 1 kávéskanál
szerecsendió 1 kk
cayenne bors 1 kk
fűszerpaprika 3 kk
paradicsomlé 1.5 dl
cukor 1 teáskanál
rozmaring 1 szál
étkezési keményítő 2 evőkanál