r
Nosalty Logó

Húsgombóc paradicsomszószban 6. - Sokfűszeres

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Húsgombóc paradicsomszószban 6. - Sokfűszeres
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 461 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1847 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 213 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3389 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 461 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1157 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    390 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 1847 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1563 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst a rizst és a tojást összekeverjük majd fűszerezzük.
  2. Fél óráig pihentetjük a masszát.
  3. Feltesszük főni a paradicsomlét, és adunk hozzá kevés sót és cukrot, és beledobjuk a rozmaring ágat is.
  4. Ha máskor egész édesen készítettük most kevesebb cukrot adjunk a paradicsomszószhoz mert ez egy fűszeres verzió.(el is hagyhatjuk)
  5. Amikor fő a paradicsomlé, a húsmasszából apró gombócokat formázunk és belerakjuk. 45 perc alatt megfőzzük.
  6. Ellenőrizzük, hogy megfőtt-e a rizs rendesen ha nem, adjunk még neki 5 percet.
  7. Szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat.
  8. 1,5 dl hideg vízben simára keverünk 2 kanál étkezési keményítőt és ezzel besűrítjük a paradicsomot.
  9. Még 5 percig forraljuk.
  10. Ezután visszarakjuk a gombócokat.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 376
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 38586
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 11.

Ajánló

Burgonyapüré.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjecském kívánsága volt ma ebédre. Csak így, különösebb story nélkül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?