Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóc curry-szószban

Húsgombóc curry-szószban
Húsgombóc curry-szószban
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és nagyon finom étel.

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húsból, a nagyon apróra vágott hagymával, a felvert tojásokkal, a zsemlemorzsával, petrezselyemmel, a sóval és borssal fasírt masszát készítünk. Kigombócozzuk, és forró olajban megsütjük, majd egy tűzálló edénybe szedjük.
  2. A visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, a curryt. Kicsit pirítjuk, majd felengedjük a borral és a húslével. Sűrű mártássá forraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is. 
  3. A gombócokra borítjuk, majd 10 percig ebben a mártásban főzzük a fasírtgolyókat.
  4. Gombás párolt rizzsel tálaljuk.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 196
elküldve: 9
receptkönyvben: 232
elkészítve: 14/21
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

curry szószos húsgombóc, húsgolyók curry mártásban, húsgombócok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

983
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 2 db
zsemlemorzsa 2 ek
petrezselyem 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 3 evőkanál
curry por 1 ek
fehérbor 1 dl
alaplé 4 dl
főzőtejszín 0.5 dl