Okoskamra

A jóléti állam csirkéi

Anno azt gondoltam, hogy számozott és kóddal ellátott tojások maximum a nagyon távoli jövőben lesznek csak, majd amikor az emberekbe is chipeket ültetnek.

admin

Sűrítési kisokos

Nyakunkon a téli fagy. Ilyenkor jól esik egy tál forró leves. Szeretjük, ha tartalmas. De tudjuk, hogy mivel sűríthetjük?

admin

Mirepoix: ki az, mi az, és hol van?

Ezt megelőző cikkünkben már írtunk a Banditák című film ételeiről. Sőt el is készítettük belőle a gratin a la Firenzét. Most jöjjön a menü következő étele, a mirepoix.

Nosalty

5 tipp burgonyára

Gratin, tócsni, gnocchi, gombóc, nudli. Hogy mi a közös bennük? Naná, hogy a burgonya! De ebből az alapanyagból még sok minden más is készíthető.

admin

Így is aszalhatsz otthon!

Beköszöntött az ősz. Egyre drágábbak lesznek a zöldségek-gyümölcsök. Az aszaltaké is az egekbe szökik. Lássunk neki az aszalásnak otthon!

Petra

Így aszalj otthon!

Beköszöntött az ősz. Egyre drágábbak lesznek a zöldségek-gyümölcsök. Az aszaltaké is az egekbe szökik. Lássunk neki az aszalásnak otthon!

Petra

Mi legyen a nyaralódban?

Többségünk nyaraláskor a helyi büfébe vagy a strandra megy enni egy jót – hiszen kinek van kedve ilyenkor főzni? Mégis, adódhat úgy, hogy „otthon" kell megoldani az étkezést.

admin

Még mi legyen a kamrádban?

Ezt megelőző cikkünkben a tésztákat, szószokat, konzerveket és az élesztőt vettük górcső alá. Most következzenek a hüvelyesek, porok és kockák!

admin

Mi legyen a kamrádban?

Mostanában kevés időt töltök otthon, de ha hazaesek este vagy betoppan valaki és kajára van szükség – bolt pedig sehol a közelben –, akkor valami megoldást kell találni!

admin

Friss kontra konzerv

Látott már bárki bébikukoricát vagy bébirépát a piacon? Vagy ezek tényleg csakis a konzervdobozban születnek?

admin

Címlapról ajánljuk

További cikkek