Még mi legyen a kamrádban?

Ezt megelőző cikkünkben a tésztákat, szószokat, konzerveket és az élesztőt vettük górcső alá. Most következzenek a hüvelyesek, porok és kockák!

Cikkünk igen megosztó lehet, csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Mi legyen a kamrádban? >>

Hüvelyesek

Érdekes dolog a száraz babról és lencséről írni a nyár közepén. Egyrészt, mert ilyenkor még mindent beszerezhetünk frissen, másrészt, mert viszonylag kevésszer kívánjuk meg a bablevest vagy lencsefőzeléket ebben a melegben.

Mégis úgy gondolom, érdemes otthon tartani ezekből. Jól jöhet, ha nincs semmi más. Persze ezeket jó előre be kell áztatni, hogy kellőképpen megpuhulhassanak az ételben. Ilyenkor érdemes – a már rég elfeledett – kuktát használni, ami megkönnyítheti az életünket. Arról nem is beszélve, hogy milyen jól jönnek például egy nyaralóban. Ha ezt mégis elhalasztanánk egy időre, emlékezzünk majd vissza erre ősszel, és spájzoljunk be a hüvelyesekből egy pár kilót.

Friss kontra konzerv >>

Kockák és porok

Bevalljuk, nem tartozik a kedvenceink közé, sőt. De sajnos van olyan, hogy az emberlányának sem ideje, sem túl nagy készlete, hogy készítsen magának valamit, amikor farkaséhes. Én ilyenkor nem tagadom, használok egy jó kis kockát, amit kombinálok kevés kaporral, tejjel és egy cseppnyi ecettel. Már kész is a remek, 5 perces leves!

Ne csak magadat hűtsd, a fűszereidet is! >>

Na de mi van akkor, ha az éjjel közepén édességre vágyunk?

Velem nemegyszer fordult elő, pedig nem vagyok nagy édességes. Ilyenkor vagy összedobok egy amerikai palacsintát vagy pudingot. Na igen, puding… nincs az az isten, hogy késő este nekiálljak elkészíteni egy igazi főzős pudingot. Egy évben kétszer azért nem halunk bele egy tasakos pudingba. De mutatjuk, hogyan készíthettek egy ilyen valódi desszertet.

8 tejbegríz reggelire >>

Gríz, dara

Ha már az édességeknél tartunk. Egy jó tejbegríz vagy egy császármorzsa is kiválthatja a sütiket. Túl sok hozzávalót nem is igényel, sőt még időt sem.

Kukoricadarát is érdemes a kamrában tartani, hiszen számtalan módon el lehet készíteni. Lehet belőle valami jó kis köret húsokhoz vagy zöldséghez, de remek édességeket is varázsolhatunk belőle.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek